Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν παραδίδουμε ούτε ένα τετραγωνικό – Πετύχαμε την πρώτη νίκη, διαπραγματεύσεις χωρίς τελεσίγραφα»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε έκτακτες δηλώσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Νωρίτερα η  Ουκρανία συμφώνησε να παρευρεθεί στις διαπραγματεύσεις στο Γόμελ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Λευκορωσία, η Ουκρανία συμφώνησε να παρευρεθεί στις διαπραγματεύσεις στο Γόμελ.

Λίγο αργότερα ο Ζελένσκι έγραψε: «Το αποτέλεσμα της συνομιλίας με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο. Συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Pripyat.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι την ώρα της αποχώρησης, των διαπραγματεύσεων και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, όλα τα αεροπλάνα, ελικόπτερα και πύραυλοι που τοποθετήθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος».

Η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας κατευθύνεται στο Γκόμελ στη Λευκορωσία για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, δήλωσε ο βοηθός του προέδρου Πούτιν και επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι. Σύμφωνα με ένα άλλο μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας, τον Λεονίντ Σλούτσκι, η Ρωσία θα επιδείξει αρκετά «σκληρή» προσέγγιση στις επερχόμενες συνομιλίες με την Ουκρανία.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε μια σύντομη τηλεοπτική δήλωση σήμερα το πρωί, σηματοδοτώντας την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση από την Παρασκευή.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως «ειδική επιχείρηση για την παροχή βοήθειας στις λαϊκές δημοκρατίες του Ντονμπάς» και χαιρέτισε τον «ηρωισμό» των ρωσικών ειδικών δυνάμεων που πολεμούν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax αναφέρει ότι ο Πούτιν είπε: “Αποτίω ιδιαίτερο φόρο τιμής σε όσους εκτελούν ηρωικά το στρατιωτικό τους καθήκον κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης για την παροχή βοήθειας στη λαϊκή δημοκρατία του Ντονμπάς αυτές τις μέρες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement