Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μάχη για να μείνει όρθιο το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα προς το Κίεβο και τις μάχες που μαίνονται στα προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας, τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πρωτεύουσας, όπου και μαίνονται μάχες με Ουκρανούς στρατιώτες και εθελοντές.

Από την Ουάσινγκτον εκφράζονται φόβοι για την «πτώση» του Κιέβου εντός των επόμενων ημερών. Παρά το γεγονός ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προβάλουν σθεναρή αντίσταση, όλα δείχνουν πως οι ρωσικές δυνάμεις θα την κάμψουν.

Απόψε το βράδυ αναμένονται νέες ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο, όπως αναφέρει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24. «Όλοι εδώ περιμένουν ότι θα πραγματοποιηθούν πολλές ρίψεις πυραύλων το βράδυ», είπε ο δημοσιογράφος Ρομπ Πάρσονς από το Κίεβο.

Πυρά πυροβολικού ακούστηκαν γύρω στις 9 μμ (ώρα Ελλάδος) στο Κίεβο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε μόλις 800 μέτρα από το προεδρικό παλάτι στο Κίεβο.

Νωρίτερα σήμερα (25/2) ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο έθεσε το Κίεβο σε «φάση άμυνας». Μάλιστα, οι γεφυρες βρίσκονται υπό αυξημένο έλεγχο.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως έχουν ήδη καταλάβει το αεροδρόμιο Χοστομέλ, στα βορειοδυτικά του Κιέβου. Οι Ουκρανοί διαψεύδουν αυτή την πληροφορία, ωστόσο δήλωσαν ότι μαίνονται μάχες κοντά στο σημείο.

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι από Κίεβο: «Υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία»

Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δημοσίευσε βίντεο στο οποίο φαίνεται να μιλάει από τους δρόμους της Ουκρανικής πρωτεύουσας και να λέει: «Εδώ είμαστε. Είμαστε στο Κίεβο. Υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία».

Πόλεμος στην Ουκρανία – ΗΠΑ: Δεν θα μπορέσουμε να εκκενώσουμε Αμερικάνους πολίτες

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ ξεκαθαρίζοντας ότι η αμερικάνικη κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να βοηθήσει στην εκκένωση των Αμερικανών πολιτών από την Ουκρανία, ενώ έδωσε και σχετικές οδηγίες επιβίωσης για όσους θα παραμείνουν στην πληττόμενη από τον πόλεμο χώρα.

Ο Πούτιν καλεί τους Ουκρανούς στρατιωτικούς να κάνουν πραξικόπημα

«Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας», κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιωτικούς στο Κίεβο ο Βλαντιμίρ Πούτιν νωρίτερα, ενώ χαρακτήρισε την ουκρανική κυβέρνηση μια «ομάδα ναρκομανών και νεοναζί» με την οποία δεν μπορεί να συνεννοηθεί.

Παράλληλα, σημαντικές μάχες μαίνονται στο Χάρκοβο (Χάρκιβ), το οποίο ακόμα αντιστέκεται παρά τις προσπάθειες των ρωσικών στρατευμάτων, καθώς και στο Σούμι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement