Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πήρε θέση η Μέρκελ: Καμία δικαιολογία για αυτήν την κατάφωρη παραβίαση

Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τον ουκρανικό λαό.

«Αυτός ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στην Ιστορία της Ευρώπης μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε η Μέρκελ. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτή την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο», υπογράμμισε.

«Οι σκέψεις και η αλληλεγγύη μου είναι με τον ουκρανικό λαό και την κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελέσνκι αυτές τις φρικτές ώρες και ημέρες», επεσήμανε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας.

Θυμίζουμε ότι το 51% των Γερμανών θέλει την Άνγκελα Μέρκελ ως διαμεσολαβητή στην ουκρανική κρίση, ενώ το 46% θεωρεί καταλληλότερο για τον ρόλο τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD.

Όπως φαίνεται στη δημοσκόπηση, το 51% πιστεύει ότι η τέως καγκελάριος θα μπορούσε να μεσολαβήσει στην ουκρανορωσική διένεξη, ενώ το 38% διατυπώνει αντίθετη άποψη. Αντίστοιχα, το 46% των ερωτηθέντων θα προτιμούσε διαμεσολάβηση του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ, με το 41% να διαφωνεί. Το 11% δεν εκφράζει άποψη για το θέμα.

Στην ίδια δημοσκόπηση πάντως το 45% εκτιμά ότι η σύνταξη του κ. Σρέντερ θα πρέπει να περικοπεί, λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας στους ρωσικούς ενεργειακούς κολοσσούς.

Απαντώντας σε ερώτηση της BILD σχετικά με το εάν οι δύο πρώην καγκελάριοι θα μπορούσαν να θεωρηθούν κατάλληλοι ως διαμεσολαβητές στην παρούσα κρίση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν αποκαλύπτει ποια κανάλια χρησιμοποιούνται για αυτόν τον σκοπό – ούτε καν στο Instagram. Νωρίτερα, η σύζυγος του κ. Σρέντερ, η Σογιόν Σρέντερ Κιμ είχε αναφερθεί στον σύζυγό της ως πιθανό διαμεσολαβητή, λίγο μετά όμως διέγραψε την ανάρτησή της.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 47% των Γερμανών πιστεύει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ο πιο επικίνδυνος πολιτικός του 21ου αιώνα», ενώ το 42% εκτιμά ότι «δεν είναι τόσο επικίνδυνος». Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας, το 25% υποστηρίζει μόνο τις διπλωματικού τύπου και μόλις το 7% τάσσεται υπέρ της επιβολής στρατιωτικών κυρώσεων. Το 64% των ερωτηθέντων δηλώνει ωστόσο ότι δεν είναι διατεθειμένο να πληρώσει υψηλότερες τιμές λόγω των κυρώσεων, με το 26% να δηλώνει ότι θα το δεχόταν. Σταθερά αντίθετοι παραμένουν οι Γερμανοί και σε ό,τι αφορά την αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Το 68% στηρίζει τη στάση της κυβέρνησης κατά της παράδοσης όπλων, ενώ 22% των ερωτηθέντων διατυπώνει διαφορετική άποψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement