Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ για Ουκρανία: Είμαστε συνηθισμένοι στις κυρώσεις που επιβάλλονται χωρίς λόγο

«Οι Ευρωπαίοι, Αμερικανοί, Βρετανοί συνάδελφοί μας δεν θα σταματήσουν και δεν θα ηρεμήσουν αν δεν εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες να τιμωρήσουν την Ρωσία», είπε ο Σεργκέϊ Λαβρόφ.

Και συνέχισε: «Μας απειλούν με όλου τους είδους τις κυρώσεις και όπως λένε τώρα με την “μητέρα όλων των κυρώσεων”. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό. Γνωρίζουμε ότι οι κυρώσεις θα επιβληθούν έτσι κι αλλιώς σε κάθε περίπτωση,. με ή χωρίς λόγο», κατέληξε.

Δεν συζητούν το ενδεχόμενο βάσεων στην Ουκρανία (ακόμα)
Η Μόσχα δεν συζητά ακόμη για τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αντρέι Ρουντένκο, σημειώνοντας ωστόσο ότι δύο σχέδια συνθηκών θα της επιτρέπουν να το κάνει και ότι η Ρωσία θα είναι έτοιμη να δράσει, αν χρειαστεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Ρουντένκο έκανε τη δήλωση αυτή την ώρα που οι Ρώσοι βουλευτές συζητούσαν και επρόκειτο να διεξαγάγουν ψηφοφορία για τις συνθήκες φιλίας με τις δύο υπό απόσχιση περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, την ανεξαρτησία των οποίων αναγνώρισε χθες, Δευτέρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Παράλληλα το λαϊκό συμβούλιο της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία υιοθέτησε νόμο για την επικύρωση της Συνθήκης Φιλίας, Συνεργασίας και Αμοιβαίας Βοήθειας ανάμεσα στη Ρωσία και την περιοχή αυτή που ελέγχουν φιλορώσοι αυτονομιστές, μετέδωσε ανταποκριτής του Sputnik.

Και οι 87 βουλευτές που μετείχαν σε έκτακτη σύνοδο της ολομέλειας ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας.

Το επόμενο βήμα μετά την επικύρωση της συμφωνίας συνεργασίας με τη Ρωσία θα είναι η εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων και οι συναλλαγές ανάμεσα στα αρμόδια υπουργεία, δήλωσε ο Ντένις Πουσίλιν, ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Στο μεταξύ 46 βουλευτές που μετείχαν σε σύνοδο του λαϊκού συμβουλίου της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία υποστήριξαν την επικύρωση παρόμοιας συμφωνίας με τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement