Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Συνελήφθη ένας από τους πλέον καταζητούμενους φυγάδες, μετά από ανθρωποκυνηγητό 12 ετών

Η αυστραλιανή αστυνομία συνέλαβε έναν από τους πιο καταζητούμενους φυγάδες της χώρας, μετά από ένα ανθρωποκυνηγητό που κράτησε 12 ολόκληρα χρόνια.

Ο Γκράχαμ Πότερ, 64 ετών, βρισκόταν σε φυγή από το 2010, αφού απέτυχε να εμφανιστεί σε δικαστήριο στην πολιτεία της Βικτώρια, όπου θα αντιμετώπιζε κατηγορίες για συνωμοσία για φόνο. Η αστυνομία τον συνέλαβε το πρωί της Δευτέρας αφού έλαβε πληροφορίες ότι ο φυγάς βρισκόταν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στο Κουίνσλαντ.

Τα πλάνα της σύλληψης τον δείχνουν να στέκεται σε ένα ερειπωμένο δωμάτιο, πριν του περάσουν χειροπέδες.

Ο Πότερ είχε καταδικαστεί νωρίτερα (το 1981) σε ισόβια κάθειρξη  για τον αποκεφαλισμό και τη δολοφονία μιας έφηβης. Αφέθηκε ελεύθερος αφού εξέτισε 15 χρόνια ποινής.

Τη Δευτέρα, συνελήφθη στις 08:45 (τοπική ώρα) σε ένα σπίτι στο Ρέιβενσου, στο βόρειο τμήμα του Κουίνσλαντ.

Όταν είχε διαφύγει, ο Πότερ αντιμετώπιζε ομοσπονδιακές κατηγορίες για κατοχή έκστασι και κοκαΐνης αξίας 440 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας, εκτός από τις κατηγορίες για συνωμοσία για φόνο.

Έκτοτε, υπήρξαν αρκετές ανεπιβεβαίωτες εμφανίσεις του σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά η αστυνομία είχε φτάσει σε αδιέξοδο στην αναζήτησή της για τον Πότερ το 2017, σύμφωνα με την αυστραλιανή εφημερίδα The Age.

Οι Αρχές είχαν προσφέρει αμοιβή 100.000 δολαρίων Αυστραλίας για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.

Ο Πότερ είχε πειραματιστεί με την αλλαγή της εμφάνισης και της συμπεριφοράς του για να αποφύγει τον εντοπισμό, και ανακαλύφθηκε με αντικείμενα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε αυτό, όπως βαφή μαλλιών, σύμφωνα με την αστυνομία της Βικτώρια.

«Η σύλληψή του  σίγουρα βάζει ένα μεγάλο τέλος σε ένα κυνήγι για έναν δραπέτη πολύ υψηλού επιπέδου, που καταζητείτο για πολύ σοβαρές ποινικές κατηγορίες», δήλωσε ο Μικ Φρέγουεν, Αναπληρωτής Επίτροπος της Διοίκησης Εγκλημάτων στη Βικτώρια.

Ο Πότερ θα εκδοθεί στη Βικτώρια, όπου θα αντιμετωπίσει το δικαστήριο την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement