Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μπόρις Τζόνσον: Η Ρωσία σχεδιάζει τον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη από το 1945

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ρωσία σχεδιάζει «τον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη από το 1945», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε BBC πως: «Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι το σχέδιο έχει ήδη ξεκινήσει από ορισμένες απόψεις».

Οι πληροφορίες υποδηλώνουν ότι η Ρωσία σκοπεύει να εξαπολύσει μια εισβολή που θα περικυκλώσει την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, είπε ο Τζόνσον. «Οι άνθρωποι πρέπει να κατανοήσουν το τεράστιο κόστος στην ανθρώπινη ζωή που μπορεί να συνεπάγεται», είπε.

Ο πρωθυπουργός μιλούσε από το Μόναχο, όπου οι παγκόσμιοι ηγέτες συναντώνται για μια ετήσια διάσκεψη για την ασφάλεια.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης δείχνουν ότι ο αριθμός των ρωσικών στρατευμάτων που σταθμεύουν τώρα κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας, τόσο στη Ρωσία όσο και στη γειτονική Λευκορωσία, είναι μεταξύ 169.000 και 190.000.

Δυτικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι η Ρωσία θα μπορούσε να προετοιμαστεί για εισβολή ανά πάσα στιγμή, αλλά η Ρωσία αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι τα στρατεύματα διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή.

Ερωτηθείς εάν μια ρωσική εισβολή θεωρείται ακόμη ότι είναι επικείμενη, ο κ. Τζόνσον είπε: «Φοβάμαι ότι αυτό υποδεικνύουν τα στοιχεία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Το γεγονός είναι ότι όλα τα σημάδια δείχνουν ότι το σχέδιο έχει ήδη ξεκινήσει από ορισμένες απόψεις».

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε πει στις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν σχεδίαζαν απλώς να εισέλθουν στην Ουκρανία από τα ανατολικά, μέσω του Ντονμπάς, αλλά από τη Λευκορωσία και την περιοχή γύρω από το Κίεβο.

«Φοβάμαι να πω ότι το σχέδιο που βλέπουμε είναι για κάτι που θα μπορούσε να είναι πραγματικά ο μεγαλύτερος πόλεμος στην Ευρώπη από το 1945 μόνο από άποψη μεγάλης κλίμακας», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κόσμος έπρεπε όχι μόνο να εξετάσει την πιθανή απώλεια ζωής Ουκρανών, αλλά και «νεαρών Ρώσων», πρόσθεσε.

Ο κ. Τζόνσον μίλησε μετά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και είπε στους παγκόσμιους ηγέτες σε μια ομιλία του ότι οποιαδήποτε εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία θα «ηχούσε σε όλο τον κόσμο».

Η πλήρης συνέντευξη θα μεταδοθεί στο BBC One το πρωί της Κυριακής (20/2).

Με πληροφορίες από BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

Advertisement