Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μεγάλη έκρηξη στο Ντόνετσκ – Φόβοι των ΗΠΑ για ρωσική προβοκάτσια

Σε τεντωμένο σκοινί βαδίζει πλέον η ρωσό-ουκρανική ένταση καθώς το απόγευμα της Παρασκευής σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη στο Ντόνετσκ.

Σύμφωνα με το Ria News Agency, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε κυβερνητικά κτήρια ενώ οι ΗΠΑ εκφράζουν φόβους πως πρόκειται για ρωσική προβοκάτσια, την οποία αναζητά απεγνωσμένα η Μόσχα για να επιτεθεί!

Να σημειώσουμε πως νωρίτερα οι ρωσόφονοι κάτοικοι της περιοχής εκκένωναν το Ντόνετσκ κατόπιν υποδείξεως του Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνεσκ».

Μάλιστα είπε πως η Ρωσία συμφώνησε να τους δεχτεί και να τους παράσχει στέγη και φαγητό ενώ όπως διευκρίνισε προτεραιότητα στην εκκένωση έχουν οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Συγκεκριμένα ο Πουσίλιν έγραψε: «Από σήμερα, 18 Φεβρουαρίου, οργανώθηκε μια μαζική εκκένωση του πληθυσμού στη Ρωσική Ομοσπονδία. Γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι θα εκκενωθούν πρώτοι» ανέφερε.

«Σενάριο προκλήσεων» από τη Ρωσία καταγγέλλει ο Μπλίνκεν

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν κατήγγειλε την πρόσφατη αναζωπύρωση των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, «ένα σενάριο προκλήσεων» που έχει στηθεί από τους Ρώσους για να δικαιολογήσουν μία επίθεση στην Ουκρανία.

Τα γεγονότα των «τελευταίων 24/48 ωρών» εντάσσονται σε ένα σενάριο … που συνίσταται στην δημιουργία στημένων προκλήσεων, στην συνέχεια στην απάντηση στις προκλήσεις αυτές και τέλος στην διεξαγωγή νέας επίθεσης κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο Αντονι Μπλίνκεν κατά την ομιλία του ενώπιον κατά την διάρκεια της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα κατηγόρησε την Ρωσία ότι διασπείρει παραπληροφόρηση σύμφωνα με την οποία το Κίεβο σχεδιάζει να εξαπολύσει επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία ή να προχωρήσει σε σαμποτάζ χημικών εργοστασίων στην περιοχή.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την ρωσική παραπληροφόρηση για υποτιθέμενες επιθετικές επιχειρήσεις ή πράξεις σαμποτάζ…Η Ουκρανία δεν διαπράττει ούτε σχεδιάζει να διαπράξει τέτοιες ενέργειες στην περιοχή του Ντονμπάς», έγραψε στο Twitter χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες πληροφορίες αναφέρεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement