Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Επικοινωνία υπουργών ΗΠΑ – Ρωσίας για την Ουκρανία

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Σόιγκου, καθώς παραμένουν αμείωτες οι εντάσεις στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.

“Συζήτησαν για τη μείωση των κινδύνων στα σύνορα της Ουκρανίας”, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι.

Διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ρωσίας αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα στη Γενεύη, μετά τη συνεδρίαση ΝΑΤΟ-Ρωσίας και μιας ακόμη στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικανοί και το Κίεβο κατηγορούν εδώ και αρκετές εβδομάδες τους Ρώσους ότι συγκεντρώνουν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στα ουκρανικά σύνορα με σκοπό μια πιθανή εισβολή. Έχουν δε, προειδοποιήσει επανειλημμένως για “μαζικές” και άνευ προηγουμένου κυρώσεις, εάν το Κρεμλίνο αναλάβει δράση.

Η Μόσχα αρνείται από την πλευρά της ότι απειλεί την Ουκρανία, της οποίας, ωστόσο, προσήρτησε ήδη ένα μέρος του εδάφους, την Κριμαία, το 2014, δηλώνοντας ότι πρέπει να προστατευθεί από την εχθρότητα των Δυτικών που υποστηρίζουν το Κίεβο, κυρίως στη σύγκρουσή του με φιλορώσους αυτονομιστές.

Η Ρωσία θεωρείται ευρέως ως ο υποστηρικτής αυτών των αυτονομιστών που εμπλέκονται στη σύγκρουση, η οποία μαίνεται στην ανατολική Ουκρανία επί σχεδόν οκτώ χρόνια και μετρά ήδη περισσότερους από 13.000 νεκρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Διδασκόντων και σύσσωμη η μαθητική κοινότητα του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ ΤΣΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΤΕΕΝΣ) εκφράζουν τη βαθειά τους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Symbioz εντάσσεται σε μια πραγματικά αξιόλογη γκάμα οικογενειακών μοντέλων, 60 χρόνια σχεδόν μετά την κυκλοφορία του Renault 16, με τη μοντέρνα, ευρύχωρη και...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρομερά άτυχη η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, καθώς στο δεύτερο μέρος είχε 4 δοκάρια και συνολικά 6 μετά και τα δύο του πρώτου ημιτελικού...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η νέα ηλεκτρική πραγματικότητα, έχει… ευτελίσει το θέμα της απόδοσης καθώς η προσφορά ίππων είναι μεγάλη σε πολλές περιπτώσεις επιβάλλεται ένα γενναίο reset σε...

Advertisement