Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Ξεκινά τον εμβολιασμό εφήβων ενόψει της απειλής της Όμικρον- Σχολεία μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα

Η Ινδία άρχισε να εμβολιάζει παιδιά ηλικίας 15 έως 18 ετών κατά του κορωνοϊού τη Δευτέρα, καθώς επεκτείνει γρήγορα την προσπάθεια εμβολιασμού της για να καλύψει τον μεγαλύτερο πληθυσμό εφήβων στον κόσμο, εν μέσω φόβων ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα οδηγήσει σε νέο κύμα λοιμώξεων.

Οι αρχές ανέφεραν τη Δευτέρα 33.750 νέα κρούσματα COVID-19 και 123 θανάτους. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της ταχέως εξαπλούμενης μετάλλαξης Όμικρον που εντοπίστηκε στην Ινδία ήταν 1.700, δήλωσε το υπουργείο Υγείας.

Προκειμένου να προχωρήσει αποτελεσματικά ο εμβολιασμός των εφήβων, πολλά δημόσια, αλλά και ιδιωτικά σχολεία στην Ινδία θα μετατραπούν προσωρινά σε εμβολιαστικά κέντρα.

Αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών , της Βρετανίας και της Νότιας Κορέας, έχουν δει πολυάριθμες λοιμώξεις σε παιδιά να τροφοδοτούν μια αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες και έχουν ενθαρρύνει τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Οι αρχές στο Γκουτζαράτ, που είναι η πολιτεία καταγωγής του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, ελπίζουν να χορηγήσουν μια πρώτη δόση σε 3,6 εκατομμύρια παιδιά αυτή την εβδομάδα.

«Έχουμε την ικανότητα και έχουμε τα εμβόλια για να καλύψουμε τα περισσότερα από τα παιδιά. Απευθύνουμε έκκληση στους γονείς να συνεργαστούν και να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά θα εμβολιαστούν το νωρίτερο δυνατόν», δήλωσε ο Τζάι Πράκας Σιβαχάρε, επίτροπος υγείας στην πολιτεία Γκουτζαράτ.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά UNICEF εκτιμά ότι η Ινδία έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό εφήβων στον κόσμο – περίπου 253 εκατομμύρια.

Χιλιάδες παιδιά, πολλά συνοδευόμενα από γονείς, έκαναν ουρές έξω από σχολεία και ιατρικά κέντρα από νωρίς τη Δευτέρα για να εξασφαλίσουν την πρώτη τους δόση του εμβολίου.

Η κυβέρνηση χορηγεί στα παιδιά μόνο το εμβόλιο Covaxin της Bharat Biotech, καθώς αυτό είναι το μόνο εμβόλιο στην Ινδία με έγκριση επείγουσας χρήσης για την ηλικιακή ομάδα 15-18, δήλωσε το υπουργείο Υγείας την περασμένη εβδομάδα.

Οι ενήλικες στην Ινδία λαμβάνουν το Covaxin, το εμβόλιο AstraZeneca, το οποίο φέρει την επωνυμία Covishield, και το εμβόλιο Sputnik V.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Advertisement