Όμικρον και κακοκαιρία ενοχοποιούνται για την ακύρωση 2.600 πτήσεων - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Όμικρον και κακοκαιρία ενοχοποιούνται για την ακύρωση 2.600 πτήσεων

Οι αερομεταφορές συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα χθες Σάββατο στις ΗΠΑ, με τις μετεωρολογικές συνθήκες να είναι δυσμενείς σε αρκετές περιοχές της χώρας και να προστίθενται στις ελλείψεις προσωπικού του τομέα σε παγκόσμια κλίμακα λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, που αποδίδεται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Όμικρον.

Χθες οι ΗΠΑ μέτραγαν κάπου 2.660 ακυρώσεις πτήσεως, περίπου τις μισές από τις 4.617 σε όλη την υφήλιο, περί τις 19:30 (τοπική ώρα· 02:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightAware.

Εξάλλου 4.798 πτήσεις –εσωτερικές, με προορισμό ή με προέλευση τις ΗΠΑ– αντιμετώπισαν καθυστερήσεις χθες, επί συνόλου 9.432 σε πλανητική κλίμακα.

Ο αμερικανικός αερομεταφορέας ο οποίος αντιμετώπισε τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν η SkyWest, η οποία αναγκάστηκε να ακυρώσει το 23% των προγραμματισμένων πτήσεών της, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Στα αεροδρόμια στο Σικάγο (βόρεια) επλήγησαν ιδιαίτερα, με τις μισές εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις να ακυρώνονται εξαιτίας των δύσκολων μετεωρολογικών συνθηκών: στην πόλη αυτή της πολιτείας Ιλινόι αναμενόταν χιονοθύελλα.

Οι επιβάτες αναμένεται να έχουν άλλη μια περίπλοκη ημέρα σήμερα Κυριακή, ημέρα επιστροφής από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές: σύμφωνα με τον FlightAware, 1.175 πτήσεις που επρόκειτο να γίνουν σήμερα έχουν ακυρωθεί στις ΗΠΑ, και συνολικά σε διεθνές επίπεδο 2.134.

Ο τομέας των αερομεταφορών σε παγκόσμια κλίμακα δυσκολεύεται εξαιτίας της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2. Πιλότοι και μέλη των πληρωμάτων καμπίνας απουσιάζουν από τις θέσεις τους καθώς μολύνθηκαν και εκδήλωσαν συμπτώματα της COVID-19 ή ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχουν κατά συνέπεια τεθεί σε απομόνωση, αναγκάζοντας τις εταιρείες, που δεν έχουν αρκετό προσωπικό για να γίνει αναπλήρωσή τους για όλες τις πτήσεις, να ανακοινώνουν ακυρώσεις.

Περίπου 7.500 πτήσεις ακυρώθηκαν από τους αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει ότι ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας υπέγραψε στις 12.01.2022 την ένταξη του έργου της Περιφέρειας «ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ως επιβεβαίωση του σχολιασμού του xiakoslaos.gr για την πρόσφατη ομιλία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, και βουλευτή Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, Νότη Μηταράκη,...

ΕΛΛΑΔΑ

Τα «δόντια» της δείχνει η κακοκαιρία «Ελπίδα» με τις πολικές θερμοκρασίες να αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Στο χιόνι αναμένεται να «βυθίσει» το...

ΕΘΝΙΚΑ

Η Τουρκία επιδίδεται σε σειρά υπερπτήσεων πάνω από ελληνικές νησίδες προκειμένου να επαναφέρει τις ανιστόρητες και αβάσιμες διεκδικήσεις της Σε εμφανή αλλαγή στάσης όσον...