Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Πόλη- κόμβος της βιομηχανίας «σπάει» τα ρεκόρ των κρουσμάτων- Σκληρό lockdown

Ένας βιομηχανικός και τεχνολογικός κόμβος για την Κίνα, η πόλη Σιάν, ανέφερε την Πέμπτη περισσότερα από 100 νέα κρούσματα COVID-19, ανεβάζοντας τον απολογισμό των τοπικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στο υψηλότερο επίπεδο από οποιαδήποτε πόλη της Κίνας για φέτος.

Η Σιάν κατέγραψε 155 νέα τοπικά κρούσματα για τις 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των τοπικών μολύνσεων στις περισσότερες από 1.100 από τότε που ξεκίνησε η έξαρση, δηλαδή στις 9 Δεκεμβρίου, κάνοντας τις αρχές να θέσουν την πόλη των 13 εκατομμυρίων υπό lockdown.

Παρά τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων σε σύγκριση με πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο, οι αξιωματούχοι της Σιάν έχουν επιβάλει σκληρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης από τις 23 Δεκεμβρίου, καθώς το Πεκίνο απαιτεί κάθε νέο ξέσπασμα του κορονοϊού να περιορίζεται γρήγορα και δραστικά.

Η Samsung Electronics και η Micron Technology, δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τσιπ μνήμης στον κόσμο, έχουν προειδοποιήσει ότι το lockdown θα μπορούσε να επηρεάσει τις βάσεις κατασκευής τσιπ στην περιοχή.

Η Σιάν είναι επίσης ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι θέλουν κυρίως να δουν την περίφημη συλλογή των πήλινων αγαλμάτων πολεμιστών που θάφτηκαν μαζί με τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας στη Σιάν, πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει πολλαπλούς γύρους διαγνωστικών τεστ σε όλη την πόλη για τον εντοπισμό των κρουσμάτων. Ένας έκτος γύρος ξεκίνησε την Πέμπτη, μια μέρα μετά τον πέμπτο γύρο.

Σε πολλούς κατοίκους έχει απαγορευτεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, εκτός εάν βγουν έξω για να κάνουν τεστ COVID-19 ή κάποιες συγκεκριμένες, «ζωτικές» δουλειές που έχουν εγκριθεί από τις αρχές.

Η αστυνομία της Σιάν έχει στείλει προσωπικό σε κάθε οικιστικό συγκρότημα για να βεβαιωθεί ότι οι περιορισμοί εφαρμόζονται σωστά, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Οι περιορισμοί στη Σιάν, αλλά και αλλού στην Κίνα, έχουν περιορίσει την πρόσβαση σε καθημερινές ανάγκες, με πολλούς ανθρώπους να μην μπορούν να βγουν έξω για να ψωνίσουν, έτσι ώστε να εξαρτώνται από τις κατ’ οίκον παραδόσεις.

Ωστόσο, οι περιορισμοί έχουν προκαλέσει κρίση έλλειψης προσωπικού σε εταιρείες που ασχολούνται με την διανομή αγαθών, με αποτέλεσμα  η κυβέρνηση να εργάζεται για την επίλυση του ζητήματος, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος της Σιάν την Τετάρτη.

Το lockdown της Σιάν, που διανύει τώρα την όγδοη ημέρα του, συμπίπτει με τη δεύτερη επέτειο από τα πρώτα κρούσματα της επιδημίας του κορωνοϊού στην κεντρική κινεζική πόλη της Γουχάν.

Οι υγειονομικές αρχές της Γουχάν είχαν αναφέρει σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2019, ότι ορισμένοι ασθενείς με «πνευμονία» προσβλήθηκαν από μια ασθένεια «άγνωστης αιτίας», σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2021, η ηπειρωτική Κίνα κατέγραψε 101.890 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων τόσο των τοπικών όσο και των εισαγόμενων, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 4.636.

ΠΗΓΗ: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement