Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μεθυσμένος τουρίστας εισέβαλε στο Κοινοβούλιο του Βουκουρεστίου γιατί νόμιζε ότι ήταν το ξενοδοχείο του- Συνελήφθη

Ένας Ιρλανδός συνελήφθη επειδή εισέβαλε στο Κοινοβούλιο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, αφού φέρεται να το μπέρδεψε με το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε. Μετά το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιθεώρηση ασφαλείας του ρουμανικού Κοινοβουλίου.

«Το πρωί της 27/12/2021, γύρω στις 04.00 π.μ, οι χωροφύλακες που φρουρούσαν το Μέγαρο της Βουλής ειδοποίησαν το 17ο Αστυνομικό Τμήμα για έναν άνδρα σε κατάσταση μέθης μέσα στο μέγαρο. Οι πρώτοι έλεγχοι τους επέτρεψαν να διαπιστώσουν ότι είχε μπει στην αυλή σκαρφαλώνοντας τον φράχτη. Στη συνέχεια έσπασε ένα παράθυρο και μπήκε στο κτίριο» , ανέφερε η ρουμανική χωροφυλακή σε δελτίο τύπου.

Η αστυνομία είπε ότι τίποτα στο κοινοβούλιο δεν είχε καταστραφεί εκτός από το σπασμένο παράθυρο. Εναντίον του άνδρα, όμως, έχει ανοίξει ποινική έρευνα, με τον ίδιο να κινδυνεύει να αντιμετωπίσει φυλάκιση έως και 3 ετών.

Σύμφωνα με την ιρλανδική έκδοση της The Sun, ο άνδρας εξήγησε στην αστυνομία ότι, μετά από ένα πάρτι στην Παλιά Πόλη του Βουκουρεστίου, μπέρδεψε το κοινοβούλιο με το ξενοδοχείο του και αναζητούσε το δωμάτιό του. Δεν θυμόταν πώς είχε καταφέρει να μπει στους χώρους του κοινοβουλίου ή πώς είχε φτάσει στον τρίτο όροφο ενός από τα πιο προστατευμένα κτίρια της χώρας.

Πηγές τοπικών μέσων ενημέρωσης επισήμαναν ορισμένα «σκοτεινά σημεία» στην εξήγησή του, λέγοντας ότι ακόμη και ένα μεθυσμένο από αλκοόλ και κοκαΐνη άτομο δεν θα μπορούσε εύκολα να μπερδέψει ένα κοινοβουλευτικό μέγαρο -το δεύτερο μεγαλύτερο διοικητικό κτίριο στον κόσμο, μετά το Πεντάγωνο- με έναν, στην πραγματικότητα, πολύ μικρότερο ξενώνα, ειδικά δεδομένου του ότι τα δύο κτίρια δεν έχουν καμία ομοιότητα και η απόσταση μεταξύ τους είναι περίπου 2 χιλιόμετρα.

Δεν είναι επίσης σαφές το γιατί ο εισβολέας δεν πιάστηκε από καμία κάμερα παρακολούθησης.

«Είναι μυστήριο το πώς κατάφερε αυτός ο τύπος να μπει μέσα», είπε μια αστυνομική πηγή στη The Sun.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιστατικό οδήγησε σε επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας στο τεράστιο κοινοβούλιο των 3.000 δωματίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement