Δανία: Απόλυτο ρεκόρ με 23.228 μολύνσεις Covid-19 – Πρώτη σε περιστατικά παγκοσμίως - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: Απόλυτο ρεκόρ με 23.228 μολύνσεις Covid-19 – Πρώτη σε περιστατικά παγκοσμίως

Το ρεκόρ της χώρας με τα περισσότερα περιστατικά Covid-19 παγκοσμίως σε σχέση με τον πληθυσμό της, κατέρριψε σήμερα Τετάρτη η Δανία, η οποία για πρώτη φορά φτάνει τις 23.228 νέες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών.

Το απόλυτο αυτό ρεκόρ εξηγείται, εντούτοις, σε μεγάλο βαθμό από τον πολύ υψηλό αριθμό τεστ PCR που πραγματοποιήθηκαν μετά τα Χριστούγεννα, με το ποσοστό των θετικών τεστ να παραμένει σχεδόν σταθερό, στο 12,3%, σύμφωνα με τα δεδομένα των υγειονομικών αρχών.

Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε τη Δευτέρα κι ανερχόταν σε 16.164 περιστατικά.

Ο δείκτης επίπτωσης σημαίνει ότι πάνω από ένα κάτοικος στους 60 διαγνώστηκε θετικός κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται κατέγραψε μικρή άνοδο, με 675 ασθενείς (+9 σε 24 ώρες), εκ των οποίων 77 (+6) βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, όμως η εξέλιξη του δείκτη αυτού είναι πιο αργή σε σύγκριση με την αύξηση του αριθμού των περιστατικών.

Δέκα έξι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν σε διάστημα μίας ημέρας. Σε μία εβδομάδα, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 17%, στους 89 θανάτους, όμως παραμένει μακριά από τα ρεκόρ του περασμένου χειμώνα (249 νεκροί σε μία εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2021), μια διαφορά που αποδίδεται στον προστατευτικό αντίκτυπο των εμβολίων, σύμφωνα με ειδικούς.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ο διευθυντής της Αρχής Δημόσιας Υγείας Σέρεν Μπρόστρεμ κάλεσε τους Δανούς να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά σε «όσο το δυνατόν πιο περιορισμένο» κύκλο.

Είναι η πρώτη φορά που η Δανία ξεπερνά τα 100.000 επιβεβαιωμένα περιστατικά σε μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με επίσημα δεδομένα που συνέλεξε το Γαλλικό Πρακτορείο, η Δανία είναι αυτή τη στιγμή μακράν η χώρα με τον υψηλότερο δείκτη επίπτωσης παγκοσμίως, με περισσότερα από 1700 κρούσματα για 100.000 κατοίκους το τελευταίο επταήμερο.

Την ακολουθούν η Μάλτα (1333), η Ιρλανδία (1312) και η Βρετανία (1173).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει ότι ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας υπέγραψε στις 12.01.2022 την ένταξη του έργου της Περιφέρειας «ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ως επιβεβαίωση του σχολιασμού του xiakoslaos.gr για την πρόσφατη ομιλία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, και βουλευτή Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, Νότη Μηταράκη,...

ΕΛΛΑΔΑ

Τα «δόντια» της δείχνει η κακοκαιρία «Ελπίδα» με τις πολικές θερμοκρασίες να αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Στο χιόνι αναμένεται να «βυθίσει» το...

ΕΘΝΙΚΑ

Η Τουρκία επιδίδεται σε σειρά υπερπτήσεων πάνω από ελληνικές νησίδες προκειμένου να επαναφέρει τις ανιστόρητες και αβάσιμες διεκδικήσεις της Σε εμφανή αλλαγή στάσης όσον...