Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ισράηλ: Άνοιξε ο δρόμος για τέταρτη δόση του εμβολίου – Ποιοι πρέπει να την κάνουν

Το δρόμο για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ανοίγει το Ισραήλ για να ανακόψει την πορεία της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε ότι όλοι οι Ισραηλινοί ηλικίας άνω των 60 χρονών, καθώς επίσης γιατροί και νοσηλευτές θα έχουν δικαίωμα να κάνουν την επαναληπτική δόση.

«Οι πολίτες του Ισραήλ ήταν οι πρώτοι στον κόσμο που έλαβαν την τρίτη δόση του εμβολίου για την Covid-19 και παραμένουμε στην πρωτοπορία με την τέταρτη δόση», ανέφερε ο Μπένετ, καλώντας όσους πληρούν τα κριτήρια «να μην χάνουν χρόνο, να σπεύσουν να εμβολιαστούν».

Η ανακοίνωση έγινε μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, αντικείμενο της οποίας ήταν η εξέλιξη της πανδημίας, με φόντο τις εντεινόμενες ανησυχίες για την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον. Η απόφαση της επιτροπής των ειδικών να εγκρίνει τη χορήγηση της τέταρτης δόσης είναι «μια εξαιρετική είδηση που θα μας βοηθήσει να διανύσουμε το κύμα της Όμικρον που πλήττει τον κόσμο», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Δικαίωμα σε αυτήν την τέταρτη δόση θα έχουν επίσης οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς. Θα χορηγείται τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την τρίτη δόση, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.

Το γραφείο του Μπένετ πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στο υπουργείο Υγείας και στα ασφαλιστικά ταμεία –τα οποία διαχειρίζονται τα εμβόλια– να ετοιμάσουν την εκστρατεία χορήγησης της τέταρτης δόσης.

Νωρίτερα, έγινε γνωστός ο πρώτος θάνατος ασθενούς που είχε προσβληθεί από την παραλλαγή Όμικρον. Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο Σορόκα, όπου νοσηλευόταν, επρόκειτο για έναν άνδρα ηλικίας άνω των 60 ετών, που έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και είχε εισαχθεί για νοσηλεία πριν από δύο εβδομάδες στην πτέρυγα της Covid-19.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, υπάρχουν τουλάχιστον 340 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον στο Ισραήλ.

Από το πρωθυπουργικό γραφείο έγινε επίσης γνωστό ότι μειώνεται στο 50% ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα εργάζονται στα γραφεία τους, ώστε να ενθαρρυνθεί η τηλεργασία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

Advertisement