Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ταζ Μαχάλ: Ινδός έχτισε αντίγραφο του εμβληματικού μαυσωλείου προς τιμήν της συζύγου του

Ένας 52χρονος Ινδός επιχειρηματίας έχτισε ένα αντίγραφο του εμβληματικού Ταζ Μαχάλ, ως σπίτι για την επί 27 χρόνια σύζυγό του.

Ο Anand Prakash Chouksey έχτισε το «μνημείο της αγάπης» του στην πόλη Burhanpur στην πολιτεία της κεντρικής Ινδίας,  Madhya Pradesh.

«Ήταν ένα δώρο για τη γυναίκα μου, αλλά και για την πόλη και τους ανθρώπους της», είπε ο κ. Chouksey στο BBC.

Ταζ Μαχάλ

Η κατασκευή του σπιτιού κόστισε περίπου 20 εκατομμύρια ρουπίες ( περίπου 230.383 ευρώ), είπε ο επιχειρηματίας.

Το Ταζ Μαχάλ είναι ένα μαυσωλείο του 17ου αιώνα στην πόλη Άγκρα. Χτίστηκε από τον αυτοκράτορα  Mughal Shah Jahan στη μνήμη της βασίλισσας του Mumtaz που πέθανε ενώ γεννούσε το 14ο παιδί τους.

Το εντυπωσιακό μαρμάρινο μνημείο, φημισμένο για τα περίπλοκα δικτυωτά του ανάγλυφα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Ινδίας. Πριν από την πανδημία, προσέλκυε έως και 70.000 ανθρώπους κάθε μέρα, μεταξύ των οποίων και ποικίλες διασημότητες από όλο τον κόσμο.

Το αντίγραφο του κ. Chouksey – «φωλιασμένο»  μέσα σε μια τεράστια ιδιοκτησία  50 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει ένα νοσοκομείο, προσελκύει επίσης μια σταθερή ροή επισκεπτών.

Οι άνθρωποι περπατούν στο γρασίδι και βγάζουν αμέτρητες φωτογραφίες, λέει ο επιχειρηματίας. «Πολλοί άνθρωποι άρχισαν επίσης να κάνουν τις προ-γαμήλιες φωτογραφίσεις τους εδώ», πρόσθεσε ο κ. Chouksey.

«Δεν τους σταματάω γιατί στην πόλη μας είμαστε μια δεμένη κοινότητα όπου όλοι γνωρίζουν τους πάντες. Έτσι, το σπίτι μου είναι ανοιχτό για όλους».

Βέβαια, ο κ. Chouksey είπε ότι δεν επιτρέπονται όλοι οι επισκέπτες μέσα στο σπίτι γιατί «εξάλλου είναι το σπίτι μας και μένουμε εκεί».

Ταζ Μαχάλ

Το σπίτι αποτελείται από δύο κύρια υπνοδωμάτια που βρίσκονται σε δύο ξεχωριστούς ορόφους. Διαθέτει επίσης βιβλιοθήκη και αίθουσα διαλογισμού. Το σαλόνι έχει μαρμάρινες στήλες, μια καμπυλωτή σκάλα και μια επιχρυσωμένη οροφή.

Η κατασκευή του αντιγράφου του διάσημου μνημείου χρειάστηκε τρία χρόνια και μια σειρά από επισκέψεις στην πόλη Άγκρα, όπου βρισκόταν το Ταζ, ώστε ο κ. Chouksey και η σύζυγός του να μπορούν να μελετήσουν διάφορες πτυχές του μαυσωλείου.

Ο κ. Chouksey δεν είναι ο πρώτος που εμπνέεται από την ομορφιά του Ταζ Μαχάλ.

Το 2013, ένας συνταξιούχος κυβερνητικός αξιωματούχος, στη βόρεια ινδική πολιτεία Ούταρ Πραντές, είχε κατασκευάσει επίσης ένα αντίγραφο του Ταζ Μαχάλ στη μνήμη της συζύγου του.

Ο κ. Chouksey λέει, πάντως, ότι το σπίτι του δεν είναι αφιερωμένο μόνο στη γυναίκα του.

«Σήμερα, υπάρχει πολύ μίσος στη χώρα μας. Οι άνθρωποι διχάζονται στο όνομα της θρησκείας και της κάστας», είπε. «Αυτό το σπίτι για μένα είναι σύμβολο της αγάπης, που ξεπερνά τις κοινωνικές μας διαφορές και τον πολιτικό θόρυβο».

ΠΗΓΗ: BBC ,Anand Prakash Chouksey

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σημαντικές εμπειρίες αλλά και σκέψεις που τον συνόδευσαν σε διάφορα στάδια της ζωής του μοιράστηκε σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement