Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πρίγκιπας Κάρολος: «Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι καλά»- Οι ανησυχίες για την κατάστασή της εντείνονται

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ιορδανία με την δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, ο πρίγκιπας Κάρολος μίλησε στο Sky News για την υγεία της μητέρας του.

Ο πρίγκιπας Κάρολος πιβεβαίωσε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είναι «καλά» μετά τις πρόσφατες περιπέτειες που είχε.

«Όταν φτάνεις στα 95, δεν είναι τόσο εύκολο όσο ήταν κάποτε. Είναι αρκετά άσχημα στα 73», είπε χαμογελώντας αποκαλύπτοντας την ηλικία του.

Η βασίλισσα Ελισάβετ η γηραιότερη και μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο, ακύρωσε αρκετές εμφανίσεις μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο στις 20 Οκτωβρίου και αφού οι γιατροί της είπαν να ξεκουραστεί, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης να μην εμφανιστεί στην επιμνημόσυνη δέηση και στην κατάθεση στεφάνων στο Κενοτάφιο, το μνημείο των πεσόντων των πολέμων στο Ουάιτχολ του Λονδίνου,  λόγω έντονων πόνων στην πλάτη.

Η απόφαση για την απουσία της από την τελετή οφειλόταν κυρίως στην ανησυχία των ιατρών της για την οδική μετάβασή της στο Λονδίνο και την πολύωρη ορθοστασία.

Σήμερα η βασίλισσα συνεχίζει να εκτελεί «ελαφρά» καθήκοντα, όπως η συμμετοχή σε τηλε-συσκέψεις. Μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου, ήθελε να επιστρέψει στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό.

Όπως αποκαλύπτει, ωστόσο, ένας από τους γνώστες του παλατιού στην εφημερίδα BILD, «όλοι μας εκπλαγήκαμε που πολύ γρήγορα επέμεινε να κάνει δημόσιες εμφανίσεις». Η οικογένεια και οι φίλοι παρατήρησαν ότι η κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ «έχει επιδεινωθεί μετά τον θάνατο του Φιλίππου».

Στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει τον Φίλιππο με τον οποίο παντρεύτηκαν στις 20 Νοεμβρίου του 1947, ως «τη δύναμη και το στήριγμά της». Φέτος θα είναι τα πρώτα Χριστούγεννα που θα γιορτάσει μόνη της. Ίσως για αυτό θα πρέπει να υποστηρίζεται ακόμη περισσότερο από την οικογένειά της, λέει ο βρετανικός Τύπος.

Το καλοκαίρι του 2022, η βασίλισσα θα γίνει η πρώτη Βρετανή μονάρχης που θα γιορτάσει, εβδομήντα χρόνια υπηρεσίας (Πλατινένιος Ιωβηλαίος). Σημειωτέον ανέβηκε στο θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου 1952, όταν ήταν 25 ετών.

Από εδώ και στο εξής, ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του θα έχουν σαφώς περισσότερες υποχρεώσεις με την βασίλισσα Ελισάβετ να κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις. Ίσως να ξεκινά μία νέα εποχή για το ισχυρό παλάτι της Βρετανίας και η εποχή της βασίλισσας να φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΧΙΟΣ

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου και Δικηγορικός Σύλλογος Χίου συμμετείχαν ενεργά στην κινητοποίηση που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, έξω από...

Advertisement