Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

YouTube: Θα κατεβάσει τα βίντεο που διαδίδουν ψεύδη για οποιοδήποτε εμβόλιο

Το YouTube πρόκειται να αφαιρέσει βίντεο που διαδίδουν παραπληροφόρηση για όλα τα εμβόλια, σε μια προσπάθεια καταστολής του επιβλαβούς περιεχομένου που δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοΐού.

Από την Τετάρτη, ο ιστότοπος, ο οποίος έχει ήδη καταργήσει τα βίντεο παραπληροφόρησης σε σχέση με τα εμβόλια του κορονοϊού, ξεκινά να καταργεί το περιεχόμενο που αφορά ψευδείς πληροφορίες γύρω από οποιοδήποτε άλλο εγκεκριμένο εμβόλιο.

Πέρυσι, το YouTube εφάρμοσε την απαγόρευση των βίντεο παραπληροφόρησης για το εμβόλιο του κορονοϊού, γεγονός που οδήγησε στην κατάργηση 130.000 βίντεο από τότε. Το YouTube, το οποίο ανήκει στην Google, έχει αφαιρέσει συνολικά 1 εκατομμύριο βίντεο για τη διασπορά γενικών fake news γύρω από τον κορονοϊό, από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Ο Ματ Χάλπριν,  παγκόσμιος επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας στο YouTube, είπε ότι η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια, ένα παγκόσμιο πρόβλημα, οξύνθηκε κατά πολύ χάρη στη διάδοση ψευδών στοιχείων σχετικά με τα νέα εμβόλια του κορονοϊού.

«Η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια εμφανίζεται παγκοσμίως, εμφανίζεται σε όλες τις χώρες και τους πολιτισμούς», είπε.

Ο Χάλπριν πρόσθεσε ότι οι ψευδείς πληροφορίες γύρω από τα εμβόλια της ιλαράς,  της παρωτίτιδας και ερυθράς (MMR), στο οποίο αποδόθηκε εσφαλμένα η πρόκληση αυτισμού, είναι ένα παράδειγμα της παραπληροφόρησης που θα στοχεύσει το YouTube.

«Υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα με το MMR και τους ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι προκαλεί αυτισμό. Και όπως γνωρίζουμε, η επιστήμη είναι πολύ σταθερή στην θέση της ότι τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό», τόνισε.

Ο Χάλπριν είπε ότι η απαγόρευση θα εφαρμοστεί, για παράδειγμα, σε βίντεο που περιέχουν ισχυρισμούς γύρω απ’ το ότι τα εμβόλια προκαλούν καρκίνο, υπογονιμότητα ή περιέχουν μικροτσίπ. Τα βίντεο αυτά έχουν πάρει πολύ μεγάλη προβολή, εν μέσω της πανδημίας.

Ο Χάλπριν προσέθεσε ότι οι νέες οδηγίες θα εξαιρούν προσωπικές μαρτυρίες για τη λήψη εμβολίων, συζήτηση πολιτικών εμβολίων και αναφορές σε ιστορικές αποτυχίες στα προγράμματα εμβολίων, εφόσον το περιεχόμενο δεν περιλαμβάνει ευρεία παραπληροφόρηση ή προώθηση του δισταγμού κατά εμβολίων.

Η κίνηση του YouTube ακολουθεί την απόφαση του Facebook πέρυσι να αφαιρεί ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τα εμβόλια Covid, μόλις αυτοί καταρριφθούν από ειδικούς δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement