Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Η Χίος στον χάρτη της ρουμανικής παραγωγής Travelling Chef

Σε πλατό γυρισμάτων διαμορφώθηκε ο κεντρικός λιμένας της Χίου

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Το μεσημέρι της Δευτέρας 13/09, πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ρουμανικής παραγωγής Travelling Chef «Chefi fara limite» στο λιμάνι της Χίου. Mία ιδιωτική υπερπαραγωγή πολυεθνικών διαστάσεων.

Θέμα της ρουμάνικης εκπομπής θα είναι η μαγειρική ή αλλιώς ένα ταξίδι γεμάτο αρώματα, γεύσεις και χαρά. Η συγκεκριμένη εκπομπή θα ταξιδέψει σε 10 γαστρονομικούς προορισμούς της Ελλάδας, με πρώτο σταθμό τη Χίο, για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων του κάθε τόπου.

Το νησί της Χίου είναι ο πρώτος προορισμός της παραγωγής για την κάλυψη των αναγκών των γυρισμάτων την παρούσα χρονική στιγμή. Συνολικά,συμμετείχαν 170 άτομα, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μία εντυπωσιακή εικόνα και ένα ζεστό κλίμα.

Στη Χίο κατέφθασαν οι τρεις Master Chef της εκπομπήςμε τρία διαφορετικά σκάφη. Ο καθένας από αυτούς θα αντιπροσωπεύει μία από τις τρεις ομάδες που έχουν δημιουργηθεί (πράσινη, γαλάζια και μωβ ομάδα). Πρόκειται για το πρώτο  ταξιδιωτικό Μaster Chef, που μοιάζει αρκετά στο concept του αντίστοιχου ελληνικού.

Φυσικά, από την παρέα στο λιμάνι της Χίου δεν έλειπε το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Συκιάδας, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους όμορφες εικόνες από χορευτικά, όπως το ιστορικό συρτάκι του Μίκη Θεοδωράκη.

Η συγκεκριμένη παραγωγή βρίσκεται στη Χίο από τον Ιούλιο, προκειμένου να προγραμματίσει τα μέρη του νησιού που θα επισκεφτεί. Κάποια από τα μέρη επίσκεψης θα είναι το χωριό των Μεστών και του Πυργιού, το λιμάνι της Χίου και το Κόκκινο Φαναράκι, όπου και θα διαγωνίζονται οι ομάδες.

Κριτές θα είναι ως καλεσμένοι και ορισμένοι πολίτες της Χίου, διαφορετικοί κάθε φορά, όπου θα γεύονται τις νοστιμιές και έπειτα θα εκφράζουν τη γνώμη τους για το πιάτο. Ο κάθε καλεσμένος αφού γευτεί το πιάτο της κάθε ομάδας ξεχωριστά, σηκώνετε μπροστά από ένα τραπέζι. Στο τραπέζι αυτό υπάρχουν πιάτα τριών διαφορετικών χρωμάτων που αντιστοιχούν στα χρώματα της κάθε ομάδας. Ο καλεσμένος πρέπει να σπάσει τα δύο πιάτα για να δείξει με αυτόν τον τρόπο το πιάτο που του άρεσε περισσότερο.

Μία εξαιρετική παραγωγή και πολύ προσεγμένη δουλειά από την Ρουμανία στο νησί μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement