Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Συγκέντρωση Μηταράκη: Υποσχέσεις που έγιναν έργα για την Χίο

Ιδιαίτερη αναφορά στην Χίο και την ανάπτυξη των υποδομών τα τελευταία δύο χρόνια έκανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης στην συγκέντρωση για τα δύο χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία θύμισε πως μετά την πλήρη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού η οποία και συνεχίζεται με θεαματικά αποτελέσματα πλέον ανοίγει ο δρόμος για την Χίο για ένα καλύτερο αύριο, με καλύτερες υποδομές, τουρισμό και καλύτερη οικονομία.

«Οι Υποδομές αποτελούν το δεύτερο στοίχημα. Αεροδρόμιο, Πύλη εισόδου στο Λιμένα Χίου, Δικαστικό μέγαρο, Κόρης Γεφύρι», είπε και τόνισε πως αυτά είναι «έργα που θέλω να τελειώσουν πριν τις εκλογές του 2023».

«Η δέσμευσή μου να αποκτήσει η Χίος ένα σύγχρονο και ασφαλές αεροδρόμιο έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης. Συμβασιοποιείται το έργο της επέκτασης του διαδρόμου, ξεκινά το εργοτάξιο. Αντιμετωπίστηκαν όλα τα ζητήματα που εκκρεμούσαν: Μελέτες, περιβαλλοντικές άδειες, χρηματοδότηση έργου, διαγωνισμοί. Επίσης έχουν κατατεθεί οι μελέτες για τη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και άμεσα θα δημοπρατηθεί και το έργο αυτό. Παράλληλα έχει δρομολογηθεί η επισκευή της πύλης Schengen στο λιμάνι και ο εξοπλισμός της με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας».

Advertisement. Scroll to continue reading.

Για το τελωνείο

Όπως είπε, σε συνεργασία με το Δήμο Χίου, «θα χρηματοδοτήσουμε την ανακατασκευή του Τελωνείου στο Λιμάνι, ώστε να έχουμε πλέον, αεροδρόμιο και Λιμάνι, δυο σύγχρονες πύλες εισόδου, Αντάξιες της ιστορίας και του κύρους της Χίου».

Το δικαστικό μέγαρο

«Δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε το έργο της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου ενώ ικανοποιήθηκε και το αίτημα για επισκευή του κτιρίου που στεγάζεται το Πρωτοδικείο Χίου. Για το δικαστικό μέγαρο αντιμετωπίσαμε θέματα που χρόνιζαν από το 2015. Έπρεπε να αποβληθεί ο παλιός εργολάβος, να γίνει νέα παραχώρηση της έκτασης και κυρίως να βρούμε αναγκαίους πόρους χρηματοδότησης του έργου», είπε και συμπλήρωσε: «Το κάναμε!».

«Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της ασφάλειας του φράγματος «Κόρης Γεφύρι», αξιολογούνται τα αποτελέσματά του και άμεσα θα δρομολογηθούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Ώστε και αυτό να τελειώσει το 2023», είπε.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Οινούσσες

«Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση Σχολής Σωστικών. Ένα έργο που ζητούσε η τοπική κοινωνία και δημιουργεί προοπτική στο νησί. Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη λειτουργία πύλης Schengen. Υπήρξε κινητοποίηση ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η ζημιά που προκλήθηκε πρόσφατα στον λιμένα του νησιού και να εξασφαλισθεί η ασφαλής επαναλειτουργία του. Όπως ακριβώς κάναμε στα Ψαρά, επιτρέποντας τους εορτασμούς του Ολοκαυτώματος. Στις Οινούσσες, προχωράει και το σχέδιο για υδατοδρόμιο, με πρωτοβουλία του επενδυτή. Έργο το οποίο στηρίζουμε», είπε.

Το ασθενοφόρο στον λιμένα Βολισσού

Στην Αμανή έγινε η ένταξη στο Π.Δ.Ε. 2021 του έργου της Προστασίας Λιμενολεκάνης του λιμένα Βολισσού και μετά από κινητοποίηση ικανοποιήθηκε η ανάγκη και έγινε η πρόσληψη οδηγού ασθενοφόρου, υπενθυύμισε.

Ο κ. Μηταράκης όμως δεν σταμάτησε εκεί. Θύμισε πως συνολικά από το 2020, το Υπουργείο Μετανάστευσης Έδωσε στο Δήμο Χίου 5 εκατομμύρια για ανταποδοτικά τέλη, αποζημιώσεις και έργα υποδομών. Επίσης στηρίχθηκε όπως είπε το ειδικό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και από το Υπουργείο Μετανάστευσης χρηματοδοτήθηκε ο ΕΟΤ για να δημιουργήσει τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του καλοκαιριού.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Έκανε επίσης ειδική αναφορά στο Νοσοκομείο Χίου το οποίο ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην πανδημία. «Παρά τις έντονες αντιδράσεις αριστερών συνδικαλιστών», όπως είπε, προσέλαβε 72 άτομα επιπλέον προσωπικό, διαφορετικών ειδικοτήτων. Δημιούργησε κλίνες Μονάδας Αυξημένης φροντίδας μέσα στην κρίση. Δημιούργησε δωμάτια για τον covid. Προσέφερε και το Μετανάστευσης container για βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μαζί μας αυτή τη φορά έχουμε τον Ανθυποπλοίαρχο Γιάννη Κλειδά, ο οποίος μίλησε στο xiakoslaos.gr για το ξεκίνημά του, καθώς και για όλα αυτά...

ΧΙΟΣ

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου “Παναγία Νεαμονήτισσα” αναζητά εθελοντές εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων (Δασκάλους, Φιλολόγους, Χημικούς, Μαθηματικούς, Φυσικούς, Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών κ.α.) για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου...

ΕΛΛΑΔΑ

Την έναρξη της λειτουργίας της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής (ΚΕΔ) Σάμου στη θέση Ζερβού, εγκαινιάζει σήμερα στις 11:00 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης...

ΧΙΟΣ

Το Συνεργείο της General Service με την πολυετή εμπειρία στον χώρο του Καθαρισμού και με το εξειδικευμένο προσωπικό της , αναλαμβάνει με ένα τηλεφώνημά...