Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Ομιλία Μηταράκη στις 18:30 – Κερδήθηκε ή όχι το στοίχημα των προεκλογικών δεσμεύσεων;

Τα θεμέλια για μία νέα Ελλάδα θέτει κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παρουσιάζει το όραμα αλλά και τις επιδιώξεις της χώρας για τα επόμενα χρόνια στην τελευταία του ομιλία στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οικονομία, Εθνική ασφάλεια, μεταναστευτικό αλλά και επιστροφή στην κανονικότητα τόσο μετά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε η χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια όσο και μετά την βάσανο της πανδημίας, είναι μερικοί από τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους χτίζεται το μέλλον της χώρας.

Από την πλευρά της, η τοπική κοινωνία στην πλειονότητά αντιλαμβανόμενη πλέον το μέγεθος των επιπτώσεων που μπορεί να έχει μία περιφερειακή ή παγκόσμια κρίση, επιθυμεί να νιώσει ασφαλής απέναντι σε ο,τιδήποτε μπορεί να προκύψει στο μέλλον. Κοινή βούληση του μεγαλύτερου μέρους των κατοίκων των ακριτικών νησιών είναι η οργάνωση και η οχύρωση, ώστε να μην ξαναβιώσουν τα γεγονότα του 2015 όσον αφορά στο μεταναστευτικό και τις κοινωνικοόικονομικές συνέπειές του.

Φυσικά, υπάρχει και μία μικρή ομάδα ατόμων, που διαφωνούν ως προς το τρόπο διαχείρισης του μεταναστευτικού, καθώς επιθυμούν για ιδεολογικούς κυρίως λόγους να ξαναγίνει η χώρα αποθήκη ψυχών για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Είναι οι ίδιοι που επιθυμούν να μείνουν οι υπάρχουσες δομές εντός των αστικών ιστών, και οι ίδιοι που αντιτίθενται σε οποιαδήποτε προοδευτική πολιτική που σκοπό έχει την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου.

Σήμερα, μάλιστα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, στην προγραμματισμένη ομιλία του στις 18:30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Erytha στον Καρφά, θα απευθυνθεί στους Χιώτες και στις Χιώτισσες, πραγματοποιώντας τον απολογισμό των δύο χρόνων διακυβέρνησης του, σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό τομέα, όπως αυτό της μεταναστευτικής πολιτικής. Παράλληλα, αναμένεται να παρουσιάσει το έργα που έχουν υλοποιηθεί και την κατάσταση εκείνων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Χίος, για την οποία έκανε αναφορά και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ φαίνεται ότι διαθέτει ένα πολύ ισχυρό πλεονέκτημα, καθώς ο ίδιος ο Υπουργός έχει κερδίσει το στοίχημα των προεκλογικών του δεσμεύσεων, διαψεύδοντας όλους όσους επιθυμούσαν αντίθετα αποτελέσματα.

Προς το παρόν, αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του ο κ. Μηταράκης και να μάθουμε πραγματικά πόσα από όλα όσα υποσχέθηκε έγιναν πράξη, και τι έργα ακόμα περιμένουμε για τον τόπο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

Advertisement