Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Με παγουράκια, μάσκες και τεστ ο σημερινός αγιασμός στα σχολεία

Ρεπορτάζ: Δημοσιογράφος Ραφαέλα Βατάκη 

Σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Μετά από πολύμηνη τηλεκπαίδευση, ενάμιση χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, κύριο μέλημα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων είναι τα μαθήματα να διεξαχθούν φέτος στο φυσικό τους χώρο, στο σχολείο.

Ο xiakoslaos.gr παρευρέθηκε στο 11ο Δημοτικό Σχολείο της Χίου. Την παρουσία του έκανε και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνος Βεργίνας, ο οποίος ευχήθηκε καλή νέα σχολική χρονιά στα παιδιά.

«Να περνάτε καλά και να απολαμβάνετε το σχολείο. Να αγαπάτε και να ακούτε τους γονείς και τους δασκάλους σας. Γονείς και εκπαιδευτικοί να έχετε υπομονή, δύναμη αυτήν την δύσκολη χρονιά, να υποστηρίζετε και να προστατεύετε τα παιδιά σας. Καλή σχολική χρονιά», λέει.

Με τη σειρά του, ο Διευθυντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, κ. Κώστας Χάμπας, έκανε λόγο για τη νέα σχολική χρονιά, καλωσόρισε τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και ενημέρωσε τους γονείς για τα νέα μέτρα που θα λαμβάνονται.

«Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά, με μία μεγάλη αλλαγή για το σχολείο. Προσδοκία μας, η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική, πετυχημένη, ευχάριστη για τα παιδιά. Ωστόσο, ο καθένας από τη μεριά του θα πρέπει να αναλάβει το μερίοδό του για την επίτευξη αυτού του στόχου», επεσήμανε.

Όσον αφορά τα πιο πρακτικά ζητήματα, ο κ. Χάμπας, ανέφερε ότι οι τρεις πιο μεγάλες τάξεις (Δ’, Ε’ και ΣΤ’) θα μπαίνουν στις τάξεις τους 8:10 και θα φεύγουν 13:15, ενώ οι τρεις μικρότερες (Α’, Β’ και Γ’) 8:20 και 13:10 αντίστοιχα, έτσι ώστε να αποφύγουν τον συνωστισμό.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες με την ορθή χρήση της μάσκας, καθώς και με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, για τους μαθητές, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ για τους εκπαιδευτικούς, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

«Αύριο οι μαθητές θα έρθουν με τσάντες για να πάρουν τα βιβλία τους. Σας παρακαλώ για μία τελευταία φορά να ακολουθήσουμε όλοι πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το καλό όλων μας. Σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά», καταλήγει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στην Αθήνα έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο τετραήμερης επίσημης επίσκεψης, στο πλαίσιο της οποίας, αύριο, Τρίτη,...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εδώ έχουμε -αλφαβητικά- τα επτά SUV μοντέλα που περιμένουμε να δούμε μέσα στο 2024 και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί δεν αφορούν κάποια “ελίτ” αλλά...

Advertisement