Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος – Απίστευτα πράγματα από την αντιπολίτευση: Απειλεί με αποχή, αλλά κινδυνεύει με αργία!

Πάνε για… μαλλί και κινδυνεύουν να βγουν κουρεμένοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αφού σε μία προσπάθειά τους μέσω της αποχής να πιέσουν την κυβερνώσα παράταξη προκαλούν προβλήματα τόσο στον Δήμο όσο και στους ίδιους τους τους εαυτούς αφού κινδυνεύουν με αργία ή ακόμα και με έκπτωση!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Έπειτα από μία δύσκολη περίοδο διακυβέρνησης του Δήμου, με την πανδημία του κορωνοϊού να δυσχεραίνει το έργο της δημοτικής αρχής, οι αντιπολιτεύσεις φαίνεται να επιθυμούν να δημιουργήσουν πρόσθετα ζητήματα ως προς τον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών οργάνων και κατά συνέπεια το μέλλον της Χίου, αφού δείχνουν να αγνοούν και να αδιαφορούν πλήρως για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, επιδεικνύοντας μία ανεύθυνη στάση και δημιουργώντας για ακόμη μία φορά κλίμα έντασης.

Αποδεικτικό της ακυβερνησίας του τόπου που επιθυμούν και επιδιώκουν, αποτελεί το γεγονός ότι απέχουν ξανά από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Επιθυμώντας να εκφράσουν την αντίθεσή τους ως προς το ζήτημα του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Χίου, οι αντιπολιτευτικές παρατάξεις αποφάσισαν, όπως γνωστοποίησαν με κοινή ανακοίνωσή τους, να απέχουν για τρίτη συνεχόμενη φορά από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ειδικότερα, με κοινή δήλωση που υπογράφουν οι αντιπολιτευτικές δημοτικές παρατάξεις, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΞΙΩΝ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΙΟ, ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ, ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, καθώς και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Κλιαμενάκης και Χαράλαμπος Μπουρνιάς, γνωστοποίησαν ότι θα απέχουν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου. Όπως δηλώνουν ο λόγος της κοινής απόφασής τους, έγκειται στο γεγονός ότι «παραμένουν αμετάβλητοι οι λόγοι για τους οποίους δεν είχαμε λάβει μέρος και στην προηγούμενη και είχαμε αναφέρει στην κοινή επιστολή μας στις 3-9-2021».

Με την κίνησή τους αυτή πάντως, εκτός από τα προβλήματα που επιχειρούν να προκαλέσουν στην λειτουργία του Δήμου, θα καταλήξουν δέσμιοι των αποφάσεών τους! Τι σημαίνει αυτό; Πως από την στιγμή που σύμφωνα με τον νόμο, ο δημοτικός σύμβουλος οφείλει να μετέχει σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου όσοι απέχουν φλερτάρουν με την ποινή της αργίας ή ακόμα και της έκπτωσης!

Ενδεικτικά σύμφωνα με το νόμο, ο δημοτικός σύμβουλος οφείλει, μεταξύ άλλων, να μετέχει σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και να γνωρίζει το πλαίσιο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, να εκφράζει τη γνώμη του και να ψηφίζει κατά συνείδηση, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συνόλου των δημοτών. Επιπροσθέτως, ένας δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Συνεπώς, η μη εκτέλεση των υποχρεώσεων του εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να του επιφέρει την ποινή της αργίας ή ακόμα και της έκπτωσης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που απαρτίζουν το σώμα, έχουν ορκιστεί και υποσχεθεί ότι θα τηρούν και θα εφαρμόζουν με κάθε σεβασμό στις διατάξεις και τους κανόνες που ορίζονται από το νόμο. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται τελικά, οι απέχοντες δημοτικοί σύμβουλοι και οι παρατάξεις που εκπροσωπούν, καταπατούν τις διατάξεις του νόμου, δημιουργώντας κωλύματα στο αντιπροσωπευτικό όργανο του Δήμου.

Η κοινή επιστολή των παρατάξεων που είχαν κοινοποιήσει στις 3-9-2021, ήταν η εξής:

«Με αίσθημα ευθύνης και διατηρώντας τις ιδιαίτερες απόψεις και διαφωνίες μας ως προς την ίδρυση ή όχι αναπτυξιακής εταιρείας στο δήμο της Χίου , οι παρατάξεις και ανεξάρτητοι σύμβουλοι που υπογράφουμε , δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε τον εκβιασμό της δημοτικής αρχής να περάσει την πολιτική της σε βάρος της πλειοψηφίας του ΔΣ και των δημοτών μας.

Μόνη υπεύθυνη για την κατάσταση είναι η ίδια που συνεχίζει εμμονικά να φέρνει ένα θέμα με το οποίο διαφωνεί η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και μαλιστα μαζί με άλλα θέματα, τα οποία ψηφίζουμε γιατί αφορούν στις άμεσες ανάγκες του δήμου και των δημοτών .

Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, δέσμια των ρουσφετολογικών της πολιτικών και του νεποτισμού που την διακρίνει.

Αν πράγματι ενδιαφέρεται να λειτουργήσει ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο ας αποσύρει άμεσα το συγκεκριμένο θέμα από την ημερήσια διάταξη.

Σε διαφορετική περίπτωση η αποχή μας είναι δεδομένη όσο και αν με τα γνωστά επικοινωνιακά κόλπα και γνωστές επί πληρωμή “πένες”, προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Ας κοιταχτεί στον καθρέφτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement