Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Σε ποσοστό 90% οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί της ΔΔΕ Χίου

Στο xiakoslaos.gr μίλησε αποκλειστικά ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, κ. Αιμιλιανός Ευαγγελινός, για το υπό ποιες συνθήκες θα δούμε  τα σχολεία να λειτουργούν αυτή τη φετινή σχολική χρονιά, εν μέσω ακόμα πανδημίας, για τις τυχόν ελλείψεις που υπάρχουν στο υλικό και στο προσωπικό, καθώς και για το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών,αναπληρωτών και μόνιμων.

Όπως δήλωσε ο κ. Ευαγγελινός, η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τις τοπικές αρχές, την τοπική αυτοδιοίκηση ως προς τους καθαρισμούς στα κτίρια, προετοιμάζονται για το άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα.

«Συγκεκριμένα, φέτος, προσλήφθηκαν 60 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και 40 εκπαιδευτικοί αναπληρωτές.  Σίγουρα υπάρχουν ακόμα μερικές ελλείψεις, είναι πολύ λίγες, τις οποίες τις βλέπουμε τώρα έτσι ώστε με τη δεύτερη φάση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών να έρθουν να συμπληρώσουν τα λίγα κενά του υπάρχουν», είπε.

Όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει φέτος να ληφθούν για την προστασία από τον κορονοϊό, ο κ. Ευαγγελινόςανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στο σχολείο είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε με πιστοποιητικό νόσησης, είτε με εργαστηριακό τεστ, το οποίο πρέπει να κάνουν δύο φορές την εβδομάδα.

Από την άλλη, οι μαθητές μπορούν να προσέρχονται είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε με πιστοποιητικό νόσησης των  τελευταίων έξι μηνών, είτε με self test που θα προμηθεύονται από το φαρμακείο δωρεάν.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι τα επίπεδα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου έχουν ανέλθει αυτή τη στιγμή περίπου στο 90%. Μόνο ένα 10% από το σύνολο των εκπαιδευτικών είναι ακόμη ανεμβολίαστο.

«Γίνεται κάθε προσπάθεια και προτρέπω, μέσα από την ιστοσελίδα και την εφημερίδα σας, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς  να εμβολιαστούν, ώστε να προχωρήσει ομαλά η σχολική χρονιά, όχι όμως μόνο γι αυτό, αλλά και για εκείνους, τις οικογένειές τους και το συνολικό καλό», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement