Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Έντεκα παιδίατροι υπέγραψαν υπέρ του εμβολισμού των παιδιών άνω των 12 ετών

Με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, έντεκα παιδίατροι της Χίου συνυπέγραψαν και συνιστούν τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών έναντι του ιού SARS-CoV-2.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Χίου:

«Η επιδημία Covid-19 με την κυριαρχία της μετάλλαξης «δ», τα πολύ αυξημένα κρούσματα και τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό́ διασωληνώσεων και θανάτων απαιτεί συνεχή προσαρμογή των μέτρων της πρόληψης και της θεραπείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, όπως ήδη έχει πράξει πολλές φορές, θεωρεί ότι και σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας οφείλει να ενημερώσει με εγκυρότητα αλλά και ψυχραιμία το κοινωνικό σύνολο.

Αυτή τη φορά επιλέγει να μεταφέρει την εμπειρία και την επιστημονική άποψη των Παιδιάτρων, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τους επικίνδυνους λοιμογόνους παράγοντες που προσβάλλουν την υγεία των παιδιών. Οι Παιδίατροι είναι οι γιατροί εκείνοι που έχουν εξοικειωθεί με τη χρήση των εμβολίων. Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες τα εμπιστεύονται και τα χρησιμοποιούν ως τα κύρια εργαλεία πρόληψης από ένα πλήθος σοβαρών ασθενειών .

Οι Παιδίατροι* της περιφέρειάς  μας λοιπόν, προτρέπουν τους γονείς να ακολουθήσουν την σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, όπως και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και να εμβολιάσουν έναντι του ιού SARS-CoV-2 όλα τα παιδιά που έχουν ηλικία από 12 ετών και άνω .

Τα παιδιά παρότι νοσούν πιο ήπια, 1 στα 1.000 σύμφωνα με δεδομένα του βρετανικού PHE, θα εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου για περισσότερο από ένα έτος. Τέτοια συμπτώματα είναι η αδυναμία συγκέντρωσης, οι διαταραχές μνήμης, η κόπωση και πολλά άλλα τα οποία επηρεάζουν τις μαθησιακές ικανότητες των παιδιών. Επίσης σε σπάνιες περιπτώσεις ακόμα και παιδιά χρειάζεται να νοσηλευτούν και δυστυχώς να διασωληνωθούν.

O εμβολιασμός πρέπει να γίνει άμεσα. Είναι επιβεβλημένο να γίνει πριν την έναρξη της λειτουργίας των σχολείων και τη μεταβολή των κλιματολογικών συνθηκών. Εκτός από την προστασία έναντι της βαριάς νόσησης και νοσηλείας των παιδιών θα συμβάλλει στον περιορισμό της μετάδοσης σε ευάλωτα άτομα του περιβάλλοντος των παιδιών και στον περιορισμό της κυκλοφορίας του ιού στην κοινότητα.

Το εμβόλιο θεωρείται αποτελεσματικό και ασφαλές για τη χρήση του σε παιδιά άνω των 12 ετών. Τo εμβόλιo τεχνολογίας mRNA, που πήρε οριστική έγκριση από τον αμερικανικό FDA στις 23.08.2021, δεν μπορεί να αλλάξει το ανθρώπινο DNA καθώς το mRNA δεν εισέρχεται ποτέ στον πυρήνα του κυττάρου που βρίσκεται το DNA. Δεν έχει επίσης καμία επίπτωση στη γονιμότητα και στον έμμηνο κύκλο και μπορεί να χορηγηθεί με ασφάλεια και σε παιδιά με προηγούμενο ιστορικό αλλεργιών.

Όσον αφορά στις σπάνιες περιπτώσεις (18:1.000.000) φλεγμονής του μυοκαρδίου ή του περικαρδίου, επισημαίνεται ότι αυτές συνήθως υποχωρούν αυτόματα, ενώ η ίδια η νόσος Covid προκαλεί τουλάχιστον εξαπλάσιο αριθμό περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας.

Τέλος υπογραμμίζεται ότι οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων παρουσιάζονται τις πρώτες εβδομάδες μετά τη χορήγησή τους. Τα mRNA εμβόλια καταστρέφονται απ’ τον οργανισμό μέσα σε ώρες, αφού δώσουν το «μήνυμα» για την παραγωγή αντισωμάτων. Κανένα συστατικό του εμβολίου δεν αθροίζεται στον οργανισμό για να συνδεθεί με μακροπρόθεσμη ανεπιθύμητη ενέργεια.

Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας ουσιαστικός λόγος δισταγμού και αναβολής του εμβολιασμού. Πρόκειται για μια απόφαση από την οποία το μόνο που αναμένουμε είναι να προσθέσει μια ακόμα γραμμή άμυνας γύρω από τα παιδιά μας».

Οι υπογράφοντες Παιδίατροι της Χίου:

• Γεωργούλης Μιχαήλ

• Ζαννίκος Κήρυκας

• Καλυμνίου Μαριαλένα

• Κουτρουμπέ Μαρία

• Μαμούνα Αγγελική

• Μικλιά Μιχαέλα

• Μπενέτος Νικόλαος

• Πιππίδη Ελένη

• Σιδεράτου Άννα

• Σταυράκης Ιωάννης

• Τριπολίτης Κωνσταντίνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για ένα μοντέλο συνώνυμο της διασκέδασης, της ελευθερίας και των επιδόσεων. Και σήμερα οι οπαδοί του σε όλο τον κόσμο έχουν κάθε λόγο...

ΧΙΟΣ

Ο Πρόεδρος και  τα  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  Χαλκειούς  σε εκδήλωση ευγνωμοσύνης των κατοίκων του Χωριού εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς την Αστυνομική Δνση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο SUV αυτοκίνητο στην Ευρωπαϊκή γκάμα της Mazda και θα γίνει η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας. Σε αυτήν...

Advertisement