Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

«Έριξαν τα τείχη» στην Χίο για τους Ολυμπιονίκες Φουντούλη και Γκιουβέτση – Το νησί τίμησε τους μεγάλους αθλητές του [εικόνες & βίντεο]

Το απόγευμα της Παρασκευής (20/08/2021), ο Δήμος Χίου πραγματοποίησε  μεγάλη τελετή για να υποδεχτεί τους δύο Χιώτες Ολυμπιονίκες, Γιάννη Φουντούλη και Κώστα Γκιουβέτση, στο νησί.

H τελετή έλαβε χώρα στις 19:30 το απόγευμα, στην κεντρική Πλατεία «Νικολάου Πλαστήρα».

Παρών στην βράβευση ήταν ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, καθώς και ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, τιμώντας με αυτόν τον τροπο τους Χιώτες αθλητές.

Ο Δήμος Χίου τίμησε και ευχαρίστησε τους ασημένιους Ολυμπιονίκες του Τόκιο.

«Απόψε γκρεμίζουμε τα τείχη. Στεφανώνουμε απόψε τους δύο άξιους Χιώτες Ολυμπιονίκες ως ελάχιστο χρέος στους κόπους τους και στο κατόρθωμά τους δίνοντάς μας πλατύ χαμόγελο και αισιοδοξία σε δύσκολες στιγμές», επεσήμανε ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, κάνοντας ειδική αναφορά στην περηφάνια που έδωσαν σε ολόκληρο το νησί αλλά και στον Ναυτικό Όμιλο Χίου.

«Είστε πρότυπα και δίνετε κουράγιο στα νέα παιδιά να μην εγκαταλείπουν τους στόχους και τις προσπάθειες τους», συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος Χίου δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει τον Ναυτικό Όμιλο Χίου.

Καλωσόρισε τους Ολυμπιονίκες που κατάφεραν να χαρίσουν στην ανδρική υδατοσφαίριση πόλο το πρώτο της μετάλλιο. «Με πάθος έδωσαν για την γαλανόλευκη σημαία. Κάνατε υπερήφανη την πατρίδα και το νησί μας. Η αγωνιστική σας παρουσία και το ήθος που δώσατε. Η επιτυχία σας αυτή θα είναι η συνέχεια για ακόμα πιο μεγάλες επιτυχίες. Συγχαρητήρια, σας ευχαριστούμε θερμά».

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης  κατά την υποδοχή των Χιωτών Ολυμπιονικών στο νησί ανέφερε:
«Σύσσωμη και ενωμένη η Χίος, με πανηγυρικό τρόπο, πρωτοβουλία του Δημάρχου μας, καλωσορίζει στο νησί τους Ολυμπιονίκες μας, Γιάννη Φουντούλη και Κώστα Γκιουβέτση.

Τους Χιώτες αθλητές, που κατάφεραν να χαρίσουν στην ελληνική ανδρική υδατοσφαίριση, το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 101 χρόνια μετά, τις συνολικά 16 παρουσίες της, στην μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού.

Είναι τα παιδιά, που χάρισαν στη χώρα μας, το αργυρό μετάλλιο. Στην καρδιά μας είναι χρυσή η νίκη σας.

Είναι οι αθλητές μας, που με πάθος και αυταπάρνηση, έδιναν την ψυχή τους για την γαλανόλευκη και  που μοιραία, έμελλε να γίνουν για όλους εμάς πίσω στην πατρίδα, μια αχτίδα φωτός, σε ομολογουμένως δύσκολες στιγμές.

Μία αχτίδα φωτός, την ώρα που η χώρα, έδινε την δική της, άνιση μάχη με τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Δεν έσκυψαν το κεφάλι. Δεν το έβαλαν κάτω.

Αγωνίστηκαν, με τη σκέψη και την καρδιά, πίσω στην πατρίδα, με σκοπό να μας κάνουν υπερήφανους. Και τα κατάφεραν.

Κάνατε υπερήφανη την πατρίδα. Κάνατε υπερήφανο και το νησί μας, τη Χίο. Σε ένα άθλημα στο οποίο η Χίος έχει ένδοξη ιστορία και ισχυρή παρουσία.

Η αγωνιστική παρουσία σας και το ήθος που επιδείξατε, γέννησαν για όλους εμάς, την ελπίδα.

Η απόφαση σας, να χαρίσετε  στους  πυρόπληκτους, το μισό ποσό από το πριμ που σας δόθηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι μία κίνηση βαθιά συμβολική αλλά και ουσιαστική.

Μία κίνηση αλληλεγγύης, που αποτυπώνει το ολυμπιακό ιδεώδες και που έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι έρχεται από τους πρωταγωνιστές ενός αθλήματος που δεν έχει σημαντικές απολαβές.

Είμαι σίγουρος ότι η επιτυχία σας αυτή, θα είναι η αφετηρία για μεγαλύτερα επιτεύγματα στο μέλλον και δη στο Παρίσι σε μία τριετία!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, προπονητές και όλο το επιτελείο για τη σπουδαία διάκριση.

Υποχρέωση όλων να σταθούμε δίπλα σας, κοντά σας! Στο παρόν και στο μέλλον».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Κουρσουμπάς με την σειρά του δήλωσε πως «Μας γεμίσατε χαρά και υπερηφάνεια σε μια περίοδο που η Ελλάδα μαστιζόταν από φωτιές. Θερμά συγχαρητήρια στους Ολυμπιονίκες και στον Ναυτικό Όμιλο Χίου. Πάντα τέτοιες επιτυχίες, πάντα τέτοιες νίκες».

Ο Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Χίου, κ. Σκαπινάκης ανέφερε «Γιάννη και Κώστα μας χαρίσατε μεγάλη συγκίνηση. Αποδείξατε ότι οι Χιώτες έχουν τον πρωταθλητισμό στο αίμα τους. Δεν είναι τυχαίο που έχουμε δυο Ολυμπιονίκες διαφορετικών ηλικιών. Γράψατε ιστορία. Θερμά συγχαρητήρια σε εσάς και τις οικογένειες σας».

Ο Προπονητής Υδατοσφαίρισης της Εθνικής ομάδας των ανδρών, κ. Θεόδωρος Βλάχος ανέφερε με την σειρά του «Παιδιά με ήθος που ξέρουν να συνεργάζονται άψογα. Ο Γιάννης είναι ένας χαρισματικός αρχηγός. Τα δικά σας παιδία αξίζουν μια τέτοια τιμή. Είμαι χαρούμενος που συνεργάστηκα και θα συνεχίζω να συνεργάζομαι μαζί τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΕΘΝΙΚΑ

Τα κλιμάκια της Ελλάδας και της Τουρκίας συνεχίζουν να εργάζονται κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα Καποδίστριας του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης....

Advertisement