Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Συνέχεια δράσεων στο Perivoli με δύο προβολές αυτήν την εβδομάδα

Συνεχίζονται οι θερινές προβολές στο Perivoli της Χίου. Συγκεκριμένα αυτήν την εβδομάδα θα προβληθούν δύο ταίνιες. Η είσοδος όπως και κάθε άλλη φορά θα είναι 3 ευρώ, θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και συνιστάται η χρήση μάσκας.

Τετάρτη 18/08/2021 και ώρα 21:00 με σύγχρονο ιταλικό  κινηματογράφο “Ο Προδότης”

Γκανγκστερική – Αστυνομική/ Ιταλία/ 2019/ 152΄

Σκηνοθεσία: Μάρκο Μπελόκιο

Πρωταγωνιστούν:  Πιερφρανσέσκο Φαβίνο, Λουίτζι Λο Κάσιο, Φάουστο Ρούσο Αλέσι

 Το χρονικό της πολύκροτης δίκης Μάξι στην Ιταλία ,όπου διήρκεσε 6 χρόνια και είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση της Σισιλιάνικης Μαφίας και η ζωή του μαφιόζου Τομάζο Μπουσέτα, που τελικά συνεργάστηκε με τις αρχές για να εκδικηθεί τους πρώην συντρόφους του που κατέστρεψαν την οικογένεια του βρίσκεται στο επίκεντρο της ταινίας «Ο Προδότης» .

Ο πολύπειρος Μάρκο Μπελόκιο (Ωραία Κοιμωμένη, Γροθιές στις Τσέπες) αναμοχλεύει και πάλι την ιστορία της πατρίδας του, διαπλέκοντας την με την προσωπική ιστορία ενός ανθρώπου. Και το κάνει με τέτοια ενέργεια,  συγκέντρωση κι ευφυΐα που δεν σ’ αφήνει στιγμή να πάρεις τα μάτια σου από την ταινία παρόλη την μεγάλη της διάρκεια. Όλα αυτά με ένα γνήσιο οπερατικό και τραγικό στυλ που θυμίζει τον «Νονό» του Κόπολα και τον συμπατριώτη του Λούκινο Βισκόντι. Σπουδαίος αρωγός ο Πιερφρανσέσκο Φαβίνο σε μια συγκλονιστική ερμηνεία.

Βραβεία: Όλα τα βασικά βραβεία (Σκηνοθεσίας, Ταινίας, Σεναρίου, Α΄ Αντρικού, Β΄ Γυναικείου Ρόλου) της Ιταλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2020.

 

Παρασκευή 20/08/2021 και ώρα 21:00 προβολή παιδικής ταινίας “Γιάκαρι/ Yakari” &

“Ο Βασιλιάς Γαίδαρος/ The Donkey King”

1.Γιάκαρι/ Yakari

Αnimation/Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία/2020/82΄

Σκηνοθεσία: Τόμπι Γένκελ, Ξαβιέ Τζιακομέτι

Ο μικρός Ινδιάνος Γιάκαρι γοητεύεται από τον Μικρό Κεραυνό, ένα γρήγορο κι αδάμαστο άλογο, και απομακρύνεται από τη φυλή του, η οποία ετοιμάζεται επειγόντως να μεταναστεύσει. Με τη βοήθεια του Μεγάλου Αετού που τον προστατεύει από ψηλά, θα προσπαθήσει να βρει τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής.

Ο μικρός Σιου είναι μία πασίγνωστη φιγούρα των Γαλλικών κόμιξ, που μετά από επιτυχία χρόνων με περισσότερα από 40 άλμπουμ και δύο τηλεοπτικές σειρές στο ενεργητικό του, ξεκινά για την πρώτη του κινηματογραφική περιπέτεια. Στη ζεστή, αστεία και κλασικού σκίτσου οδύσσεια ενηλικίωσής του, τον συντροφεύουν οι αξίες της φιλίας, της γενναιότητας και της οικολογίας.

2. Ο Βασιλιάς Γαίδαρος/ The Donkey King

Animation/ Πακιστάν/ 2018/ 105’

Σκηνοθεσία: Αζίζ Ζιντάνι

Ο Μανγκού είναι ένας ανέμελος γαϊδαράκος που από τύχη θα καταλήξει να θεωρείται ο πιο δημοφιλής διάδοχος του θρόνου της Αζαντναγκάρ, με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση του βασιλιά λιονταριού. Δεν ξέρει όμως ότι οι εκλογές είναι πλεκτάνη της αλεπούς, δολοπλόκου συμβούλου του βασιλιά, η οποία έχει τα δικά της, σκοτεινά κίνητρα.

ΟΑζίζ Τζιντάνι γράφει και σκηνοθετεί ένα –εμπορικότατο παγκοσμίως– παιδικό καρτούν γεμάτο έντονες πολιτικές αιχμές, ειδικά στη διαπλεκόμενη πακιστανική πραγματικότητα, και μελωδικές Μπόλιγουντ επιρροές. Οι ιδέες της ταινίας, αν και προχωρημένες για το ανήλικο target group, εκτελούνται με απλό και διδακτικό κινηματογραφικό τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement