Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Η Κοινότητα Βολισσού απαντά στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΧ

Με αφορμή το πρόβλημα της υδροδότησης που έχει παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα στη Βολισσό, η ίδια η κοινότητα του χωριού απαντά στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΧ, κ. Μυριαγκό. 

Ακολουθεί αναλυτικά η απάντηση της Κοινότητας Βολισσού:

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ», θα μπορούσε να πει κανείς διαβάζοντας την πρώτη ανακοίνωση που εκδίδει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ για το θέμα της υδροδότησης της Βολισσού. Θα μπορούσε να πει κανείς, επίσης, ότι η δημοσίευσή μας στα ΜΜΕ για το θέμα της απουσίας ενημέρωσης έπιασε επιτέλους τόπο.

Δυστυχώς, όμως, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ, κατά την προσφιλή του τακτική, δεν παραλείπει να επιτεθεί στην Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Βολισσού, κατηγορώντας την ακόμη και για δυσφήμηση του χωριού.

Φαίνεται ότι ο κ. Μυριαγκός ζει σ΄ ένα δικό του φανταστικό κόσμο που του επιτρέπει να αποκρύπτει την πραγματικότητα και να την παρουσιάζει κατά το δοκούν, στην λογική του «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε». Με την ίδια λογική, αν ήταν Διοικητής της Πυροσβεστικής, θα συνιστούσε, προφανώς, στους κατοίκους της Κατάβασης να αποκρύψουν την είδηση για την φωτιά για να μηνδυσφημήσουν τον τόπο τους.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Εμείς, όμως, ζούμε στον πραγματικό κόσμο των προβλημάτων της Βολισσού κι’ ερχόμαστε αντιμέτωποικαθημερινά, με τους εξοργισμένους κατοίκους που βλέπουν τις βρύσες τους να μην έχουν σταγόνα, για πολλές ώρες καθημερινά. Εμείς ανήκουμε στους επαγγελματίες που βλέπουν τους πελάτες τους να εγκαταλείπουν την Βολισσό, όχι γιατί κάποιος τους είπε ότι δεν έχουν νερό, αλλά γιατί το διαπίστωσαν «ιδίοις όμμασι».

Πως μπορεί κάποιος να ισχυριστεί στους διψασμένους συγχωριανούς μας, τους αγανακτισμένους επαγγελματίες και τους ανίδεους επισκέπτες ότι … δεν συμβαίνει αυτό που νομίζουν, χωρίς να χρεωθεί με μια δόση ηλιθιότητας; Πως μπορεί κανείς να ζητήσει από ανθρώπους που έχουν κάνει επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων για αμπελοκαλλιέργειες ή που ασχολούνται επαγγελματικά με κηπευτικά και άλλες καλλιέργειες, ενισχύοντας την τοπική οικονομία, να αφήσουν την παραγωγή τους να καταστραφεί, θεωρώντας ότι κάνουν το χόμπι τους, γιατί διαφορετικά θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για την έλλειψη νερού;

Χωρίς να έχουμε μαντικές ικανότητες είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα για τον κίνδυνο, γιατί «το προλαμβάνειν κάλλιον εστί του θεραπεύειν».

Αναφορικά με τους εργαζόμενους ο κ. Πρόεδρος παραβιάζει ανοικτές θύρες, αφού σεβόμαστε τον κόπο τους και ήδη έχουμε δημοσιεύσει σχετικό ευχαριστήριο. Ας μην πετάει λοιπόν αλλού το μπαλάκι και ας ασχοληθεί με το έργο της εταιρείας που προεδρεύει, το οποίο είναι η παροχή ποιοτικού και επαρκούς νερούστους καταναλωτές που πληρώνουν γι’ αυτό τον σκοπό, ακόμη και για ένα κοινωνικό αγαθό που τους παρέχεται και να δίνει λύσεις στα προβλήματα.

Εμείς εργαζόμαστε  σε αυτή την κατεύθυνση και δίνουμε χρήσιμες πληροφορίες στην ΔΕΥΑΝΧ που 10 χρόνια αφότου ανέλαβε δεν έχει αποτυπώσει ούτε το δίκτυο αποχέτευσης, ενώ λίγους μήνες πριν, με την βοήθεια του Τ.Σ. και συγκεκριμένα της κυρίας Καίτης Κυλαδίτη ανακαλύφθηκαν πέντε (5) άθικτοι βόθροι στην περιοχή Αμμουδάρες, των οποίων την ύπαρξη η ΔΕΥΑΝΧ αγνοούσε! 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Θα ήταν προτιμότερο να μιμηθεί η ΔΕΥΑΝΧ το παράδειγμα του Δήμου Ψαρών για να ενημερώνει πλήρως τους κατοίκους και να διαχειρίζεται τις ώρες και τις περιοχές που θα δίνει νερό.

Ας μην προσωποποιεί το θέμα με την Πρόεδρο του Συμβουλίου, γιατί και με τον παραιτηθέντα Πρόεδρο δεν ήταν ευχαριστημένος. Το Συμβούλιο της Κοινότητας δεν είναι υπηρεσία της ΔΕΥΑΝΧ για να εκτελεί τις εντολές της. Είναι η φωνή των Βολισσιανών, στους οποίους δίνει λόγο και απολογείται για ενέργειες και παραλείψεις του. ‘Όπως αντίστοιχα και η ΔΕΥΑΝΧ δίνει λόγο σε όλους τους δημότες στην ψήφο των οποίων στηρίζεται το δικαίωμά της να διοικεί την επιχείρηση.

Και επειδή ο κ. Μυριαγκός μας δίνει και μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς, να τον πληροφορήσουμε ότι εμείς ούτε το ρόλο της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΝΧ για άσκηση διοίκησης υποβαθμίζουμε, ούτε τον επίσης σημαντικό ελεγκτικό ρόλο της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ απαξιώνουμε όπως μας συμβουλεύουν, ούτε το δικαίωμα διεκδίκησης των αιτημάτων των συγχωριανών μας απεμπολούμε». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη Το πρωί της Δευτέρας (20/09), ο xiakoslaos.gr βρέθηκε στο Πρωτοδικείο της Χίου, για την εκδίκαση της υπόθεσης της Μονής των Αγίων...

ΧΙΟΣ

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου, τηρώντας  τα  προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα κατά του Covid-19, καλεί σε συνάντηση την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στα Γραφεία...

ΧΙΟΣ

Κλιμάκιο Ευρωπαίων αξιωματούχων βρίσκεται από την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα Δευτέρα στη Χίο, προκειμένου να ελέγξουν την πορεία των έργων και των...

ΧΙΟΣ

Το Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει» δημιουργήθηκε από την ανάγκη για κοινωνική συνέργεια υπέρ της ανάπτυξης και αναδόµησης της κοινωνίας σε...