Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Μουτζούρης: Οι δεσμεύσεις για το ασθενοφόρο στη Βολισσό που ξέχασε, τρεις μήνες πριν πεθάνει ο πυροσβέστης

Από τα λόγια στις πράξεις όσο μικρή κι αν φαίνεται για μερικούς η απόσταση, για άλλους είναι χαώδης και μάλιστα στην… διαδρομή χάνονται και ανθρώπινες ζωές.

Ο λόγος για τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη ο οποίος από τις 12 Μαρτίου δεσμευόταν πως πρόκειται να καλύψει τα έξοδα για οδηγό ασθενοφόρου στην Βολισσό. Τότε ένας πολίτης είχε ταλαιπωρηθεί καθώς είχε καθυστερήσει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο καθώς το ασθενοφόρο ήταν παροπλισμένο. Μιλώντας για το περιστατικό είχε δεσμευθεί να δώσει λύση δηλώνοντας ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα καλύψει τα έξοδα προσλήψεως οδηγού του υπάρχοντος ασθενοφόρου με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας (12 Μαρτίου 2021):

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης εκφράζει την βαθιά λύπη του για την περιπέτεια συμπολίτη μας στην περιοχή της Βολισσού Χίου.Παράλληλα εκφράζει την έκπληξή του για το γεγονός της έλλειψης οδηγού.

Δηλώνει ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα καλύψει τα έξοδα προσλήψεως οδηγού του υπάρχοντος ασθενοφόρου με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Πάντως, ακόμα και εάν κάποιοι ξέχασαν τις δεσμεύσεις τους, η πραγματικότητα με τον πιο τραγικό τρόπο τις κάνει πιο επίκαιρες από ποτέ.

Υπενθυμίζεται πως προ δύο ημερών ένας 43χρονος πυροσβέστης άφησε την τελευταία του πνοή μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε κατά την διάρκεια της βάρδιάς του στην περιοχή της Κατάβασης περιμένοντας το ασθενοφόρο. Μετά το επεισόδιό του ο 43χρονος ανέμενε την μεταφορά του στο νοσοκομείο. Αν και το ΕΚΑΒ Χίου είχε κληθεί να παραλάβει τον άτυχο άνδρα η καθυστέρηση που σημειώθηκε απέβη μοιραία για την τον πυροσβέστη ο οποίος τελικά κατέληξε.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση του περιστατικού, η δημοτική σύμβουλος της Αμανής και Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Χίου, Βιβή Ποταμούση αποκάλυψε πως η καθυστέρηση στην άφιξη του ασθενοφόρου σημειώθηκε «γιατί ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να προσληφθεί οδηγός στο ασθενοφόρο της Αμανής». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «έχει εγκριθεί η πρόσληψη από τις αρχές Ιουνίου 2021 και είναι «χαμένη» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement