Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Αποτελέσματα Φεστιβάλ “CINEμάθεια 2020-21”

Ο κινηματογράφος έχει να κάνει με όλα αυτά που είναι μέσα στο κάδρο και με αυτά που είναι έξω από αυτό ” Martin Scorsese.
Το σινεμά είναι μια «γλώσσα» που μιλά για το μέλλον, παρ’ όλο που οι ιστορίες που λέμε βασίζονται στο παρελθόν” Pedro Almodovar.

Τα παραπάνω λόγια επιβεβαιώνονται χρονιά με τη χρονιά και, τώρα πια, στους χαλεπούς καιρούς της πανδημίας, η οποία δοκιμάζει με ένα τρόπο απρόβλεπτο τις μικρές ή μεγάλες κοινότητές μας, το εκπαιδευτικό σύστημα και τις τέχνες, τα λόγια αυτά επιβεβαιώνονται με το παραπάνω. Η «CINEμάθεια», το διανησιωτικό κινηματογραφικό Πρόγραμμα- Φεστιβάλ για σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης Β. και Ν. Αιγαίου, μέσα στις γνωστές δυσκολίες δύο συνεχόμενων σχολικών ετών, εξακολούθησε να δημιουργεί ερεθίσματα, να θέτει ερωτήματα, να δημιουργεί καταφύγια συλλογικής προσπάθειας και να «δροσίζει» το σχολικό και το κοινωνικό τοπίο με το δικό του αεράκι, ανακουφιστικό αεράκι επιμονής σε ένα στόχο, αεράκι ευαισθησίας και γόνιμης σκέψης.

Με την ικανοποίηση, λοιπόν, ότι το διανησιωτικό αυτό δίκτυο μαθητικής κινηματογραφικής έκφρασης,  που έχει δημιουργηθεί εδώ και εννέα χρόνια, εξακολουθεί να είναι γόνιμο, ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού, στον οποίο έλαβαν μέρος 30 ταινίες, από τις οποίες οι περισσότερες διαγωνίσθηκαν επιπλέον και στο πεδίο της συνοδευτικής τους αφίσας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους τις μαθήτριες και μαθητές που δημιούργησαν τις ταινιούλες και τις αφίσες τους, όπως επίσης και στους άξιους καθοδηγητές εκπαιδευτικούς τους! Διπλά συγχαρητήρια σε όλες τις βραβευθείσες – διακριθείσες ταινίες και τους δημιουργούς τους!

Ακόμη, θερμές ευχαριστίες στα μέλη των Κριτικών Επιτροπών που είδαν και αξιολόγησαν τις ταινίες, με γνώση, κριτική ευπάθεια και παιδαγωγικό πνεύμα:

Advertisement. Scroll to continue reading.

Χάρη Αναστασιάδη, μουσικό, Ιωάννα Ασημακοπούλου, ηθοποιό, Φίλιππο Μανδηλαρά, συγγραφέα, Παναγιώτη Κυριακουλάκο, καθηγητή Πληροφορικής Κιν/γραφίας Τμ. Μηχανικών Σχεδίασης Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ελευθερία Λυκοπάντη, φιλόλογο-μουσικό, Υρώ Μανέ, ηθοποιό, Γιώργο και Σταύρο Μυλωναδάκη, μουσικούς, Μαρία Ντούζα, σκηνοθέτιδα, Μαριάνθη Ξυνταριανού, φιλόλογο-φοιτήτρια Τμ. Θεατρικών Σπουδών Α.Π.Θ., Θοδωρή Πυλιώτη, δημοσιογράφο, Γιάννη Σκοπετέα, καθηγητή Σεναριογραφίας και Σκηνοθεσίας Τμ. Πολιτισμικής Τεχνολογίας/Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Αιγαίου (μέλη των Κριτικών Επιτροπών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ Γυμνασίων και Λυκείων), Ελισάβετ Αναγνώστου, μουσικό, Δημήτρι Γαρρή, υποψήφιο διδάκτορα Ιστορίας ΕΚΠΑ, Αριστείδη Κρεατσούλα, ιστορικό-μουσικό, Ειρήνη Μίτση, ιστορικό Τέχνης-ξεναγό, Γιώργο Χατζόπουλο, δάσκαλο-συγγραφέα (μέλη Κριτικής Επιτροπής για την Ειδική Θεματική: 200 χρόνια από το 1821) και: Γιάννη Βούλγαρη, πρόεδρο Φωτογραφικής Λέσχης Χίου, Κατερίνα Ζαννίκου, αρχιτέκτονα, Γεωργία Μίτση, επιμελήτρια γραφιστικών τεχνών, Αλέξανδρο Πολιτάκη, σχεδιαστή φωτισμού, Μαρία Σωτηροπούλου, εικονογράφο-σχεδιάστρια οπτικής επικοινωνίας (μέλη Κριτικής Επιτροπής για την αξιολόγηση των συνοδευτικών αφισών).

Τέλος, ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μας επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η προβολή των ταινιών και οι απονομές Βραβείων, Διακρίσεων και Μνειών του Φεστιβάλ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Χίο, σε ημερομηνίες και χώρο που θα αναγγελθεί κατά το προσεχές ενδιάμεσο διάστημα. 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Δ.Δ.Ε.ΧΙΟΥ και το ΦΕΣΤΙΒΑΛ «CINEμάθεια»:

Στέλλα Τσιροπινά, υπεύθυνη εκπαιδευτικού σχεδιασμού-συντονισμού του Φεστιβάλ

Δείτε αναλυτικά τα Βραβεία:  CINEμάθεια 2020 και 2021- ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Έργο το οποίο είχε από δεκαετίες ανάγκη η Χίος μπαίνει φαίνεται πλέον σε ράγες αφού ανατέθηκε στην κατασκευαστική εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε. από την αρμόδια...

ΧΙΟΣ

Ρεπορτάζ Μαρία Μ. Κάργα    Κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρείται αυτή την στιγμή στο κέντρο της πόλης της Χίου. Με φόντο τον «Μπάλλο», εκατοντάδες οδηγοί «εγκλωβίστηκαν»...

ΧΙΟΣ

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέριμνας Εργαζομένων Λιμενικού Σώματος «Ούριος Άνεμος», με έδρα την Χίο ξεκίνησε την πολιτιστική της δράση,  ετοιμάζοντας την Θεατρική...

ΧΙΟΣ

Μήνυμα του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, εστάλη χθες αργά το βράδυ μέσω του 112 στους κατοίκους της Χίου, Λέσβου και Σάμου λόγω των...