Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: «Άφησε την τελευταία του πνοή» στην Κατάβαση…περιμένοντας το ΕΚΑΒ από την πόλη

Τραγική κατάληξη για τον άτυχο πυροσβέστη και πατέρα 2 παιδιών

Τραγική κατάληξη είχε ο άτυχος συμπολίτης μας, που άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας. Συγκεκριμένα, ο 43χρονος πυροσβέστης αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της βάρδιας που πραγματοποιούσε στην περιοχή της Κατάβασης, όπου είχε πριν λίγες ημέρες ξεσπάσει πυρκαγιά.

Ωστόσο, αν και κλήθηκε σε βοήθεια το ΕΚΑΒ της Χίου, ο χρόνος της μετάβασής του ασθενοφόρου στο σημείο, απέβη μοιραίος. Δεν είναι η πρώτη φορά που η απουσία των αναγκαίων μέσων, σε ένα τόσο κρίσιμο τομέα, όπως η υγεία, στοιχίζει τη ζωή ενός ανθρώπου.
Το ζήτημα της στελέχωσης και της παροχής όλων των αναγκαίων παροχών και υποδομών στις απομακρυσμένες περιοχές της Χίου, ταλανίζει επί δεκαετίες το νησί.

Με ανακοίνωσή της η δημοτική σύμβουλος της Αμανής και Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Χίου, κα Βιβή Ποταμούση στηλιτεύει το ζήτημα της γραφειοκρατίας και της έλλειψης , τονίζοντας τα εξής:

«Άλλο ένα θλιβερό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο όλων αυτών που βιώνουμε στην Αμανή πάνω από μία δεκαετία. Ένας νεός άνθρωπος έχασε την ζωή του γιατί ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να προσληφθεί οδηγός στο ασθενοφόρο της Αμανής και περιμένουμε να ενημερωθεί και να μπορεί να εξυπηρετήσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, χάνοντας πολύτιμο, όπως αποδείχθηκε ακόμη μία φορά χρόνο. Να σημειωθεί ότι έχει εγκριθεί η πρόσληψη από τις αρχές Ιουνίου 2021 και είναι «χαμένη» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Ως μόνιμη κάτοικος της περιοχής μόνο θλίψη και οργή μπορώ να νιώσω για μία κατάσταση η οποία διαιωνίζεται , για μια στάση που μόνο ως αδιαφορία μπορεί να θεωρηθεί. Ω ς Δημοτική Σύμβουλος της Αμανής αλλά και ως Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Ν. Χίου δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να προσπαθώ για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας που δυστυχώς δεν είναι η μόνη που επιβαρύνει τον τόπο μας και όλους όσοι επέλεξαν την Αμανή για μόνιμη κατοικία παρά τις αντίξοες συνθήκες. Ελπίζω σε αυτή την προσπάθεια να σταθούν αρωγοί ΟΛΟΙ ξεπερνώντας επιτέλους μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Χάνονται ζωές και καταστρέφονται οικογένειες.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement