Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου: Τι συζητήθηκε στην συνάντηση με τους Υπουργούς

Σήμερα, 9 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού και Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη στα εργοστάσια Μαστίχας και τσίκλας ΕΛΜΑ της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.
Στο πλαίσιο της επισκέψεως πραγματοποιήθηκε μία άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση των Υπουργών με τον Πρόεδρο, μέλη του Δ.Σ και στελέχη της Ε.Μ.Χ κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τον Οργανισμό και τους Μαστιχοπαραγωγούς:
Η χρηματοδότηση της δημιουργίας μονάδας πρωτοβάθμιου καθαρισμού και επεξεργασίας της μαστίχας με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Η χρηματοδότηση των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης (Σχέδιο Βελτίωσης – Νέοι Αγρότες) με κατανομή των πόρων βάσει του οικονομικού αποτελέσματος ανά Περιφερειακή Ενότητα και όχι ανά νησιωτική Περιφέρεια λόγω της ιδιαιτερότητας των νησιών.
Ο τεκμαρτός υπολογισμό φορολογίας εισοδήματος από αγροτική δραστηριότητα (παραγωγή μαστίχας).
Η αύξηση του ποσού επιδότησης των Μαστιχοπαραγωγών μέσω του «Προγράμματος στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους και την επιδότηση της Μαστίχας Χίου».
Κατόπιν των όσων διημείφθησαν προσβλέπουμε στην συνέχιση της άριστης συνεργασίας της Ε.Μ.Χ με την Πολιτεία με στόχο τη στήριξη των Μαστιχοπαραγωγών του ακριτικού μας νησιού, ώστε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο το τόσο σημαντικό για τη χιώτικη αλλά και την Εθνική Οικονομία έργο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement