Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Εμπορική Εκθεση Προϊόντων στην μεγάλη πλατεία του Πιτυούς

2η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΧΙΟΥ, 30-31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ 2021: Πυρετός προετοιμασίας για την κορυφαία καλοκαιρινή φεστιβαλική διοργάνωση

ΠΟΤΕ: 30-31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου, στην καρδιά του καλοκαιριού, όταν τα κοπάδια ξεκουράζονται από το καθημερινό άρμεγμα κι οι κτηνοτρόφοι παίρνουν ανάσες από το εξαντλητικό τους ημερήσιο πρόγραμμα.

ΠΟΥ: Στη Χίο, στο Πιτός. Χωροθετημένο στο κέντρο του νησιού υπήρξε διαχρονικά δυνατός σταθμός της πλούσιας κτηνοτροφικής παράδοσης του τόπου μας.  Η 1η Γιορτή, το 2019, ανάδειξε τις δυνατότητες του Πιτυούς στην άρτια διοργάνωση απαιτητικών φεστιβαλικών εκδηλώσεων.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτυούς με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Χίου. Οργανωτική επιμέλεια Art Line και ΚοινΣΕπ «Πιτυός Προορισμός».

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Στην μεγάλη πλατεία του Πιτυούς Εμπορική Εκθεση Προϊόντων που παράγονται στο βουνό και χειροποίητων ειδών. Στα στενά που οδηγούν στην εσωτερική πλατεία του χωριού διαφορετικές εκθέσεις σχετιζόμενες με την κτηνοτροφική μας παράδοση. Στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου αναπαράσταση του αρμέγματος και της τυροκομίας. Σε ειδική εξέδρα διαδοχικές εκδηλώσεις μουσικής, κινηματογράφου, διαλέξεων, παρουσιάσεων. Μεταξύ Αγίου Γεωργίου και Αγίας Παρασκευής οι Χιώτες κτηνοτρόφοι και οι κάτοικοι του Πιτυούς δειγματίζουν στους επισκέπτες τα προϊόντα τους και τους δίνουν τη δυνατότητα να γευτούν πως η κτηνοτροφική παραγωγή περνά στην τοπική κουζίνα. Στους χώρους άθλησης του χωριού ομαδικά παιχνίδια μιας άλλης εποχής και εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: Περιπατητική διαδρομή σε μάντρες του Αίπους σε συνεργασία με περιπατητικούς συλλόγους. Δυνατότητα επισκέψεων στον πύργο του Πιτυούς, το ελαιοτριβείο και τον ξυλόφουρνο του χωριού.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όσοι εκθέτες/χορηγοί επιθυμούν να συμμετάσχουν ή να ενισχύσουν την Γιορτή ως χορηγοί ή σπόνσορες είναι απαραίτητη η επικοινωνία με την ART LINE. Περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων περιπτέρων για επαγγελματίες.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:  ART LINE ADVERTISING  – Τηλ. 22710 20014 & Κιν. 6945-215236

Fb: ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΧΙΟΥ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement