Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Συγχαρητήρια από την Κυβέρνηση σε Κάρμαντζη για μεταναστευτικό, πανδημία και υποδομές

Συνάντηση είχε το μεσημέρι της Πέμπτης κλιμάκιο της ΝΔ με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Το κλιμάκιο της ΝΔ που επισκέπτεται σήμερα το νησί μας αποτελείτε από τον Γιώργο Στεργίου Γ.Γ. της Ν.Δ. τον Θανάση Νέζη, επικεφαλή του Γραφείου του Πρωθυπουργού και τον Στέλιο Κονταδάκη, Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία και άριστη επικοινωνία του Δήμου Χίου και ειδικότερα του Δημάρχου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη με την Κυβέρνηση και το Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιπλέον, οι κυβερνητικοί παράγοντες εξέφρασαν την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στο έργο της Δημοτικής Αρχής και συνεχάρησαν τον Δήμαρχο για τον τρόπο αντιμετώπισης των σημαντικών θεμάτων που αφορούν το νησί μας όπως το μεταναστευτικό, τη διαχείριση της πανδημίας και τη διαρκή προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για την πορεία των μεγάλων έργων στη Χίο, τα οποία προχωρούν με αμείωτο ρυθμό.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Καθοριστική είναι η εξαιρετική επικοινωνία της Δημοτικής Αρχής με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Χίου, κ. Νότη Μηταράκη καθώς και με το Κυβερνητικό Επιτελείο. Ακολούθως, έγινε αναφορά στην ιδιαίτερα θετική απόφαση για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας με κριτήριο όχι των αριθμό των προσφύγων – μεταναστών που βρίσκονται σε αυτά αλλά ως μόνιμο μέτρο ενδυνάμωσης και υποστήριξης των τοπικών κοινωνιών και πάγιο αίτημα και δικαίωμα των κατοίκων των ακριτικών μας περιοχών.

Επίσης, ο κ. Στεργίου επεσήμανε την ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης με την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, γεγονός με μεγάλη σημασία για το ναυτικό χαρακτήρα του νησιού μας.

Τέλος, υπερτονίστηκε η αποδέσμευση από την απλή αναλογική που ταλάνιζε τους μηχανισμούς λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πλέον, δίνεται το πράσινο φως για την υλοποίηση των αποφάσεων χωρίς προσκόμματα, ενώ με βάση το σημαντικό έργο της Δημοτικής Αρχής ο κ. Στεργίου υπογράμμισε ότι είναι βέβαιη η επανεκλογή του Δημάρχου Χίου στις επόμενες εκλογές.

Λίγο νωρίτερα το κλιμάκιο της ΝΔ επισκέφτηκε το Ιδιωτικό Λύκειο Τσάκου όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου ενώ στον Γιώργο Στεργίου απονεμήθηκε και ο θυρεός του Ομίλου Τσάκου.

Ο κ.Στεργίου με την σειρά του αναφέρθηκε στην στήριξη της κυβέρνησης στην επαγγελματική εκπαίδευση τονίζοντας ότι υπάρχει η πρόθεση να ενσωματωθούν σε αυτή και τοπικά στοιχεία. «Τα Ναυτικά σχολεία είναι η πιο εξειδικευμένη μορφή επαγγελματικής εκπαίδευσης και οι απόφοιτοι τους έχουν σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση με καλές αποδοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργίου.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ακολούθησε επίσκεψη στην ΑΕΝ Μηχανικών ενώ τους κ.Στεργίου, Νέζη και Κονταδάκη συνόδευε στις επισκέψεις τους και ο Τομεάρχης Ναυτιλίας Κων/νος Τρομπούκης.

Δείτε φωτογραφίες του Χιακού Λαού από την επίσκεψη στο Ιδιωτικό Λύκειο Τσάκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ρεπορτάζ Μαρία Μ. Κάργα    Κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρείται αυτή την στιγμή στο κέντρο της πόλης της Χίου. Με φόντο τον «Μπάλλο», εκατοντάδες οδηγοί «εγκλωβίστηκαν»...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης:  Το ταχύτερο δυνατό και πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων θα καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος του επιδόματος θέρμανσης, σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτερο...

ΧΙΟΣ

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέριμνας Εργαζομένων Λιμενικού Σώματος «Ούριος Άνεμος», με έδρα την Χίο ξεκίνησε την πολιτιστική της δράση,  ετοιμάζοντας την Θεατρική...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Η αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) αποφάσισε να δώσει παράταση μέχρι την επόμενη Πέμπτη το απόγευμα στις 18.00 για κατάθεση υποψηφιοτήτων και για συλλογή υπογραφών...