Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Αλλάζει όψη το αεροδρόμιο: Εντός των επόμενων ημερών η οριστική μελέτη για το κτήριο – Ποιος είναι ο προσωρινός ανάδοχος του έργου

Άνοιξε ο φάκελος των προσφορών την Τετάρτη 30 Ιουνίου, όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, που παρακολουθεί πολύ στενά το θέμα. Από την ηλεκτρονική αποσφράγιση, εξετάστηκαν οι προσφορές που υποβλήθηκαν από πέντε κατασκευάστριες εταιρείες. Ωστόσο, η επιτροπή που καταρτίζει τον πίνακα, ανέδειξε τον μειοδότη, που προέκυψε από την ηλεκτρονική αποσφράγιση, ο οποίος είναι και προσωρινός ανάδοχος του έργου για την επέκταση του αεροδιαδρόμου της Χίου.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία «Θεμέλη Α.Ε.» υπέβαλε προσφορά 25%, ποσοστό το οποίο αξιολογείται θετικά από το Υπουργείο Υποδομών και τη ειδικότερα τη Διεύθυνση Υποδομών Αεροδιαδρόμων, καθώς αυτό το ύψος της έκπτωσης αποτελεί και εγγύηση για την επιτυχή υλοποίηση του έργου. Εντούτοις, όπως προβλέπεται, οι υπόλοιπες κατασκευάστριες εταιρείες έχουν στη διάθεση τους 10 έως 15 ημέρες από την στιγμή που θα λάβουν από την επιτροπή την απόφαση έγκρισης, ώστε να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους, τις οποίες και θα εξετάσει η επιτροπή για να συνεχιστεί η διαδικασία μέχρι την οριστική ανάθεση του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χιακού Λαού», μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί από τον ανάδοχο και η οριστική μελέτη για τις κτιριακές υποδομές, η οποία πρόκειται να υποβληθεί στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ώστε να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Τα έργα που προβλέπεται να εκτελεστούν

Στα έργα περιλαμβάνεται η επέκταση του διαδρόμου, η αναβάθμιση του Πύργου Ελέγχου, εκσυγχρονισμός Η/Μ κ.α. Πιο αναλυτικά προβλέπεται η διεξαγωγή των παρακάτω έργων:

1. Eπέκταση του διαδρόμου προς Βορρά σε απαλλοτριωμένη περιοχή έτσι ώστε ο διάδρομος να αποκτήσει συνολικό μήκος 1.799 Μ και πλάτος 30.00 Μ, με εκατέρωθεν ασφάλτινα ερείσματα πλάτους 7,50 Μ. Μετά το επεκτεινόμενο βόρειο άκρο του διαδρόμου θα διαμορφωθεί ζώνη ασφαλείας (strip) σε μήκος 60Μ και στη συνέχεια αυτής περιοχή ασφαλείας πέρατος διαδρόμου (resa) σε μήκος 90 Μ. Εκατέρωθεν του επεκτεινόμενου τμήματος του διαδρόμου και μετά τα ερείσματα διαμορφώνονται πλευρικές ζώνες ασφάλειας σε πλάτος 75,00 από τον άξονα του διαδρόμου, ως αυτές του υφιστάμενου τμήματος του διαδρόμου.

2. Aναβάθμιση της αντοχής του υφιστάμενου τμήματος διαδρόμου.

3. Διαμόρφωση περιοχής ασφαλείας πέρατος διαδρόμου (resa) μετά το πέρας του νότιου ακραίου strip του διαδρόμου σε μήκος 90,00 Μ

4. Επέκταση της υφιστάμενης εσωτερικής υπηρεσιακής οδού του αεροδρομίου στα νέα όρια της απαλλοτριωμένης περιοχής.

5. Εκτέλεση των απαραίτητων υδραυλικών έργων εντός του αεροδρομίου για την αποστράγγιση της περιοχής. Η εκτέλεση των αντίστοιχων έργων εκτός αεροδρομίου μέχρι την εκβολή τους στη θάλασσα θα εκτελεστούν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

6. Εκτέλεση των απαραίτητων τεχνικών έργων (τοίχων αντιστήριξης κ.α).

7. Η απαραίτητη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση στο πεδίο ελιγμών στα οδικά δίκτυα, που θίγονται από τα έργα του διαδρόμου.

8. Επέκταση και αντικατάσταση περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ όπου απαιτείται.

9. Εκσυγχρονισμός των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων πεδίου ελιγμών και τοποθέτηση αντίστοιχων στην επέκταση.

10. Κατασκευή νέου διώροφου οικίσκου σταθμού φωτοσήμανσης και υποσταθμού αεροδρομίου.

11. Μετατόπιση του ραδιοβοηθήματος VOR.

12. Μετατόπιση του υφιστάμενου πολυβολείου του Ελληνικού Στρατού (Ε.Σ.) και κατασκευή νέου σκεπάστρου προσωπικού ομάδας Ε.Σ.

13. Επέκταση, αναδιαρρύθμιση και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του επιβατικού αεροσταθμού με εμπορικές και μη χρήσεις. Η προσθήκη νέων χώρων θα έχει επιφάνεια 300 m2 εκατέρωθεν του υφιστάμενου κτιρίου με αποτέλεσμα την αύξηση των χώρων αναχωρήσεων – αφίξεων, τη δυνατότητα διαχωρισμού περιοχών εντός και εκτός SCHENGEN, και συνολικά, τη βελτίωση της λειτουργικότητας του αεροσταθμού.

14. Εκσυγχρονισμού του Πύργου Ελέγχου Αεροδρομίου (Π.Ε.Α.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement