Μαθητική εκπαίδευση σε καταστάσεις εκτακτης ανάγκης στον Κάμπο
Στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Κάμπου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μια προσομοίωση έκτακτης κατάστασης, με σκοπό να εξοικειωθούν μαθητές και προσωπικό με τα πρωτόκολλα ασφαλείας σε περίπτωση ισχυρού σεισμού. Η άσκηση, που είχε την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2026», διοργανώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς Πολιτικής Προστασίας και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.
Κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης, ένα τμήμα του σχολείου «κατέρρευσε» και οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εκκενώσουν το κτίριο και να απομακρύνουν υποθετικά εγκλωβισμένα άτομα. Παράλληλα, οι ομάδες αντιμετώπισαν σενάριο πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο, δοκιμάζοντας την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών διάσωσης και κατάσβεσης.
Η άσκηση κινητοποίησε το ΕΚΑΒ, τη Διεύθυνση Τροχαίας Χίου και τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της Περιφέρειας, δίνοντας έμφαση στον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και στην ομαλή συνεργασία τους κάτω από πιεστικές συνθήκες.
Στόχος των διοργανωτών ήταν όχι μόνο η αξιολόγηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, αλλά και η ενημέρωση των μαθητών για τις ενδεδειγμένες αντιδράσεις σε πραγματικές καταστροφές, ενισχύοντας την αυτοπροστασία και τη συλλογική υπευθυνότητα.






















