Ενισχύσεις από θάλασσα στη μάχη με τις φλόγες στη Χίο – Επιστρατεύτηκαν πλοία για τη μεταφορά πυροσβεστών και οχημάτων.
Σε μια συντονισμένη προσπάθεια να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο που μαίνεται στη Χίο, ενισχύονται σημαντικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο νησί. Από το απόγευμα της Κυριακής έως και τα ξημερώματα της Δευτέρας, καταφθάνουν σταδιακά δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα, προκειμένου να συμβάλουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή του Κοφινά και εξακολουθεί να απειλεί κατοικημένες περιοχές και φυσικό πλούτο.
Με απόφαση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, εγκρίθηκε η έκτακτη ναύλωση και αναχώρηση του ταχύπλοου επιβατηγού-οχηματαγωγού SUPERRUNNERJET 2, το οποίο απέπλευσε από τον Νέο Μώλο Δραπετσώνας με προορισμό το λιμάνι των Μεστών. Το πλοίο μεταφέρει δέκα πυροσβεστικά οχήματα και είκοσι πυροσβέστες.
Παράλληλα, στο πλοίο «ΑΡΙΑΔΝΗ» επιβιβάστηκαν ένα λεωφορείο, πέντε πυροσβεστικά οχήματα και 35 πυροσβέστες, οι οποίοι αναμένεται να ενισχύσουν τις δυνάμεις που επιχειρούν στα ενεργά μέτωπα γύρω από την πόλη της Χίου.
Συνολικά, έως το πρωί της Δευτέρας, ο αριθμός των πυροσβεστών που θα έχουν φτάσει στο νησί αναμένεται να προσεγγίσει τους 100. Οι ενισχύσεις κρίνονται ζωτικής σημασίας, καθώς οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν τις φλόγες που μαίνονται ανεξέλεγκτα.
