Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

«Γευστικοί Περίπατοι» – Στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας η Χίος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο ταξίδι εξοικείωσης που πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Νοέμβριου 2024 στην Χίο με προσκεκλημένους γαστρονομικούς συντάκτες ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας και executive σεφ.

Πρόκειται για το έργο «Γευστικοί Περίπατοι», μεταξύ της ΕΤΑΧ ΑΑΕ ΟΤΑ και του Φορέα Τουρισμού Χίου, έχοντας ως προϋπολογισμό το ποσό των 60.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως στο παραπάνω πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 24 Αναπτυξιακές Εταιρείες, μέσα σε αυτές και της Χίου.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Χίου κ. Κώστας Μούνδρος, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, η Χίος εδραιώνεται στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας. Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι τόσο η προβολή, όσο και η προώθηση της παραδοσιακής και σύγχρονης τοπικής γαστρονομίας, όπου μέσα από αυτό το εγχείρημα θα τονωθεί οικονομικά η κοινωνία της Χίου.

«Σχεδιάζουμε νέα πράγματα καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Ήταν μία επιτυχημένη δράση, μέσα από την οποία προβλήθηκε η αυθεντικότητα της Χίου και οι ξεχωριστές της γεύσεις», συμπληρώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα επέλθει και η βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

Αναφορικά με το πρόγραμμα της δράσης «Γευστικοί Περίπατοι», ο κ. Μούνδρος υπογράμμισε πως η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στο μανταρίνι, το τριαντάφυλλο τη σούμα, τα γλυκά του κουταλιού και τα ζυμαρικά, ενώ η δεύτερη μέρα ήταν επικεντρωμένη στα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρασί και την κτηνοτροφία.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της ΕΤΑΧ κ. Κολώτος, επισήμανε ότι στόχος είναι να πραγματοποιήσουν τέτοιες δράσεις προς όφελος της Χίου: «Θα κάνουμε ότι χρειαστεί προκειμένου η Χίος να πάει ένα βήμα παρακάτω. Οι δυνατότητες υπάρχουν. Η Χίος είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι», προσθέτοντας πως το ταξίδι εξοικείωσης απέδειξε την σπουδαιότητα των συνεργιών και στάθηκε αφορμή για μια σειρά προτάσεων αναφορικά με την τοπική γαστρονομία την ανάδειξή και διαφύλαξή της.

Παράλληλα, ο κ. Καρράς εξήγησε πως το συγκεκριμένο σχέδιο αφορά την ανάπτυξη του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού με στόχο την προβολή των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων μέσω τουρισμού, του πολιτισμού και της δικτύωσης. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η κα. Μαϊστράλη, δηλώνοντας πως η δράση συμβάλει στην εξωστρέφεια της Χίου, με την ίδια να αναφέρει πως προβλέπονται και κάποια εκπαιδευτικά σεμινάρια με γευστικά ταιριάσματα, αλλά και έρευνες γύρω από τοπικά προϊόντα, ενώ από την άλλη συζητείται και η εδραίωση της γαστρονομικής κοινότητας.

Κλείνοντας, ο κ. Πάσσας ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν σε αυτό το σημαντικό εγχείρημα, το οποίο ανέδειξε τα προϊόντα και τις ομορφιές της Χίου σε παγκόσμια κλίμακα: «Η δράση αυτή αποτέλεσε μέρος της συνολικής στρατηγικής του Φορέα μας. Θα ακολουθήσουν και παραπάνω δράσεις στο απώτερο μέλλον», κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί πως προσκεκλημένος Chef ήταν ο κ. Στράτος Ιωσηφέλλης, ο οποίος έχει διατελέσει Consultant Chef στο «Ελληνικό Πρωινό» υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το παρόν έδωσαν με αλφαβητική σειρά οι:

κα Λένα Γκόβαρη από το Αθηνόραμα

κα Γιάννα Μπαλαφούτη από το Πρώτο Θέμα & το Canteen

κος Βασίλης Νάτσιος από το Cosmopoliti.gr

κος Δημήτρης Σταθόπουλος από το Travel.gr

κος Δημοσθένης Τσαπάρας από το Ταξιδιωτικό Περιοδικό Έπαθλον

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είμαι συγκινημένος» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το άνοιγμα του μετρό Θεσσαλονίκης σε συνέντευξή του στον Ant1. Στη συνέχεια τόνισε «περάσαμε από 40...

ΧΙΟΣ

Ισχυρές ήταν οι βροχοπτώσεις, λόγω της κακοκαιρίας «Βora», και στο νησί της Χίου και ιδιαίτερα στην περιοχή του Βροντάδου και των Καρδαμύλων, με την...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας για την πλήρωση θέσης Καλλιτεχνικού Διευθυντή/Καλλιτεχνικής Διευθύντριας στο Εθνικό Θέατρο, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της θητείας...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

WEC ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΪΔΑΝΗΣ 01.12.2024 | 15:09 NISMO Festival- Nissan NISSAN Η Nissan ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες του 25ου NISMO Festival, μιας εκδήλωσης για τους λάτρεις...

Advertisement