Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Μία νέα εποχή για τον Ναυτικό Όμιλο Χίου – Ξεκινά η αναστήλωση των αθλητικών εγκαταστάσεών του

Ο Ναυτικός Όμιλος Χίου (ΝΟΧ), ένα ναυταθλητικό σωματείο με έδρα την Χίο, ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας του έργου ανακαίνισης και αναστήλωσης των αθλητικών εγκαταστάσεών του, οι οποίες έχουν περιέλθει σε εγκατάλειψη.

Βασικοί στόχοι

Βασικός στόχος του εγχειρήματος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου περιβάλλοντος άθλησης για τα παιδιά και ενήλικες του νησιού όλο τον χρόνο, που θα στηρίζει τον αθλητισμό και πρωταθλητισμό της Χίου.

Με την έγκριση των όρων δόμησης το Δεκέμβριο του 2023 από τις αρμόδιες αρχές, το σχέδιο περιλαμβάνει την ανοικοδόμηση του υπάρχοντος κτιρίου του σωματείου καθώς και την δημιουργία νέων κολυμβητικών δεξαμενών και πισίνων. Επιπλέον, προβλέπεται η  ανάπτυξη χώρων και υπηρεσιών που θα εξυπηρετούν όχι μόνο τους αθλητές του σωματείου αλλά και την ευρύτερη κοινότητα της Χίου.

Κάλεσμα για υποστήριξη – «Μια μικρή πράξη για την Χίο, μια μεγάλη συνεισφορά στην Ιστορία»

Για την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου εγχειρήματος, το οποίο θα ενισχύσει το νησί αφήνοντας ταυτόχρονα και παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, ο ΝΟΧ θα απευθύνει κάλεσμα για υποστήριξη με προσφορές και  χορηγίες, καθώς το έργο αγγίζει το ύψος των 4.000.000 ευρώ.

Το Όραμα μας για το Μέλλον του ΝΟΧ

Δημιουργούμε ένα σύγχρονο περιβάλλον άθλησης για τους ανθρώπους του νησιού μας, έναν χώρο που θα αγκαλιάζει τις αθλητικές δραστηριότητες μικρών και μεγάλων και παράλληλα θα στηρίζει με ενθουσιασμό τον πρωταθλητισμό των αθλητών της Χίου.

Για την υλοποίηση του οράματός μας, αυτό που τώρα χρειαζόμαστε είναι η συμμετοχή όλων προκειμένου ΜΑΖΙ να δούμε έναν ΝΟΧ όπως τον θέλουμε και αξίζουμε.

Η Ανάδειξη της Κοινοτικής Δύναμης

Στον δρόμο προς την υλοποίηση αυτού του οράματος, χρειαζόμαστε την υποστήριξη όλων, όσοι πιστεύουν στη δύναμη της κοινότητας και της αλληλεγγύης. Γνωρίζουμε ότι και οι δύο αυτές έννοιες μιλάνε στην καρδιά κάθε Χιώτη. Γι’ αυτό και καλούμε όσους μοιράζονται το ίδιο πάθος και τη δέσμευση μας, να ενωθούν μαζί μας και να συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτού του οράματος.

Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι άλλο, παρά να κάνουμε αυτό που κάναμε από πάντα: να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μέσα από το να προχωρήσει ο καθένας σε μία δική του συμβολή.

Οι δωρεές και οι συμμετοχές της κοινότητας δεν αποτελούν απλά μια πράξη φιλανθρωπίας, αλλά μια επένδυση στο μέλλον της κοινότητάς μας και στη διατήρηση της κληρονομιάς μας. Με τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέλλον γεμάτο επιτυχίες.

Η Νέα Εποχή του ΝΟΧ στην πράξη

Οι εγκαταστάσεις του ΝΟΧ

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Χίου (ΝΟΧ) έχουν κατασκευαστεί την δεκαετία του ’70 στην παραλιακή ζώνη της πόλης της Χίου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και παραχωρήθηκαν στον ΝΟΧ για τις αθλητικές και αγωνιστικές του ανάγκες.

Οι εγκαταστάσεις αποτελούνται από ένα κεντρικό κτίριο 2 ορόφων, ένα κτίσμα εισόδου/εκδοτήρια εισιτηρίων, στέγαστρο και πέργκολα στον εξωτερικό χώρο, κερκίδα θεατών με αποδυτήρια και κυλικείο, μια δεξαμενή κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης και 2 ισόγεια κτίρια που στεγάζουν τα τμήματα ιστιοπλοΐας και κωπηλασίας.

Σήμερα οι εγκαταστάσεις έχουν στο μεγαλύτερο τους μέρος εγκαταλειφθεί ενώ η δεξαμενή κολύμβησης έχει μπαζωθεί. Με το ΦΕΚ 133Α.Α.Π/03-06-2011, το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων χαρακτηρίζονται ως μνημείο.

Περιγραφή σχεδίου αποκατάστασης

Η ανοικοδόμηση της υπάρχουσας υποδομής έχει δύο βασικούς στόχους.

Την κατασκευή εγκαταστάσεων για την εκπαίδευση των αθλητών μας σε ένα αξιόπιστο και υψηλής ποιότητας περιβάλλον και την ανακαίνιση του κεντρικού κτιρίου που θα λειτουργεί ως χώρος συνάντησης, καφέ και εστιατόριο.

Το σχέδιο αποτελείται από 2 φάσεις:

  1. Aποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων
  2. Kατασκευή 2 νέων κολυμβητικών δεξαμενών.

Χρηματοδότηση

Η ανακαίνιση και αποκατάσταση των εγκαταστάσεων αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια που βασίζεται στη γενναιοδωρία και τη συμβολή των ιδιωτών. Μέσω ιδιωτικών δωρεών και χορηγιών, αυτό το φιλόδοξο έργο έχει ξεκινήσει να παίρνει σάρκα και οστά, επαναφέροντας ένα σημαντικό κομμάτι της κοινότητάς μας στο παρελθόν της δόξας του.

Ωστόσο, η επιτυχία αυτής της προσπάθειας δεν είναι αποκλειστικά ευθύνη των ευγενών δωρητών. Είναι επίσης μια υπόθεση που αφορά και την ενεργή συμμετοχή και στήριξη της τοπικής κοινότητας. Κάθε ποσό που συνεισφέρεται είναι σημαντικό για την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου.

Χρονοδιάγραμα σχεδίου

Η προγραμματισμένη διάρκεια του σχεδίου είναι 18 μήνες. Παράλληλα με τις εργασίες αποκατάστασης και ενίσχυσης του κεντρικού κτιρίου καθώς και του περιβάλλοντα χώρου, θα γίνουν και οι εργασίες για την κατασκευή των κολυμβητικών δεξαμενών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα μας www.noxiou.gr/newera. Για δωρεές σε τραπεζικό λογαριασμό, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Για δωρεές μέσω Paypal, επισκεφτείτε τον σύνδεσμο: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=6VKLG6N2KWMQ2

Campaign video:

BINTEO

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το πολυτάλαντο SUV Puma έρχεται με ακόμα περισσότερο δυναμισμό και μια σειρά από αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς, να συνεχίσει την κυριαρχία του στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το υδρογόνο είναι το πιο άφθονο στοιχείο στο σύμπαν και η χρήση του ως πηγή ενέργειας σε υγρή ή αέρια μορφή σε διάφορους τύπους...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Σεβαμσιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Θείας Αναλήψεως Μακροχωρίου, και στη συνέχεια τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Πανσέληνος του Ιουνίου, ή αλλιώς το «Φεγγάρι της Φράουλας», φώτισε τον ουρανό την 21η Ιουνίου, λίγες ώρες μετά από την μεγαλύτερη μέρα του έτους. Η εμφάνιση της...

Advertisement