Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Υφ. Ναυτιλίας από Χίο – «Η κυβέρνηση στο πλευρό της ελληνικής ναυτιλίας και των σπουδαστών των ΑΕΝ»

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Παππάς, καθώς και ο κ. Άγγελος Συρίγος, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφθηκαν το νησί της Χίου, συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη.

Ειδικότερα, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, στη ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, στις Φυλακές, στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, ενώ παράλληλα συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή και με τους νέους δασοκομάντο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου.

Κατά την επίσκεψή του στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας έχει ονομάσει τη χρονιά 2024 ως «Χρονιά Ναυτικής Εκπαίδευσης», τονίζοντας ότι δίνουν τεράστια βαρύτητα στην ναυτική εκπαίδευση, στον κόσμο της και στις σχολές.

«Για μένα έχει αξία και σημασία οι άνθρωποι που στελεχώνουν τη σχολή, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τα στελέχη του λιμενικού σώματος ακτοφυλακής, που έχουν αγκαλιάσει τους φοιτητές μας. Τους δίνουν τις καλύτερες γνώσεις που μπορούν, γι’ αυτόν τον λόγο η σχολή της Χίου είναι μία από τις καλύτερες σχολές σε απορρόφηση στην αγορά», επισήμανε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σημαντικό επίτευγμα του Υπουργείου Ναυτιλίας, όπου κατάφεραν μέσω ΕΣΠΑ να βγάλουν επίδομα ενίσχυσης για τις σχολές του Εμπορικού Ναυτικού: «Αυτό το επίδομα είναι για τους φοιτητές μας για να μπορέσουμε να τους στηρίξουμε έτσι ώστε να μην έχουν προβλήματα κατά τη διάρκεια φοίτησης στις σχολές μας. Υπάρχει επιπλέον ενίσχυση κατά την πρακτική άσκηση στο 1ο και 2ο έτος. Η ναυτιλία είναι μία παγκόσμια δύναμη και η ελληνική ναυτιλία είναι η μεγαλύτερη δύναμη στην αγορά με το 25% του παγκόσμιου στόλου να είναι ελληνικός», συμπληρώνοντας ότι όλα αυτά γίνονται διότι πιστεύουν στους ανθρώπους και στα στελέχη των σχολών αυτών.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι η 9η Ιουνίου, ημέρα των Ευρωεκλογών, είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της Ελλάδας και των νέων ανθρώπων, προσθέτοντας ότι η πολιτική σταθερότητα έχει μεγάλη σημασία: «Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό ότι έχει μεγάλη αξία στις εκλογές της 9ης Ιουνίου να στηρίξουμε την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να συνεχίσουμε τα άλματα, για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις», κατέληξε.

Με τη σειρά του ο κ. Συρίγος δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι η Ευρωεκλογές είναι αρκετά κρίσιμες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό κομμάτι, καθώς και στην προστασία των συνόρων: «Βρισκόμαστε σε ένα ακριτικό νησί όπου ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει μεταναστευτικό, τι σημαίνει η Ε.Ε. να βρίσκεται στο πλευρό σου και να σε στηρίζει ως όριο της χώρας κι όχι ως είσοδο για μετανάστες. Πιστεύουμε ότι με αυτά τα κριτήρια θα κρίνει ο κόσμος για Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το πολυτάλαντο SUV Puma έρχεται με ακόμα περισσότερο δυναμισμό και μια σειρά από αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς, να συνεχίσει την κυριαρχία του στην...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Σεβαμσιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Θείας Αναλήψεως Μακροχωρίου, και στη συνέχεια τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το υδρογόνο είναι το πιο άφθονο στοιχείο στο σύμπαν και η χρήση του ως πηγή ενέργειας σε υγρή ή αέρια μορφή σε διάφορους τύπους...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Πανσέληνος του Ιουνίου, ή αλλιώς το «Φεγγάρι της Φράουλας», φώτισε τον ουρανό την 21η Ιουνίου, λίγες ώρες μετά από την μεγαλύτερη μέρα του έτους. Η εμφάνιση της...

Advertisement