Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: ΣΥΡΙΖΑ – Ο εργασιακός Μεσαίωνας της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΖ Χίου

Χωρίς προσωπική ζωή θα συνεχίσει από εδώ και πέρα ο εργαζόμενος Έλληνας και η οικογένεια του κατά συνέπεια. Έτσι δεν θα έχει χρόνο και αντοχή να σηκώνει κεφάλι, να διεκδικεί το καλύτερο που δικαιούται, ηθικά και πρακτικά.

Από 1η Ιουλίου του 2024, εφαρμόζεται η 6ήμερη εργασία σχεδόν σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους αλλά και σε ΔΕΚΟ, Ιδιωτικό Τομέα και Δημόσιο. Ο εμπνευστής του σχετικού εργασιακού νόμου, ως υπουργός εργασίας  Άδωνης Γεωργιάδης, και η  κυβέρνηση Μητσοτάκη, πρώην και νυν,  υποστηρίζοντας  ότι η ρύθμιση προσβλέπει σε μια ευρωπαϊκή Ελλάδα που  έχει στον πυρήνα της τον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προσπαθεί να περάσει  στον κόσμο, πως η 48ωρη εβδομαδιαία εργασία,  είναι ευθύνη της Ε.Ε.

Προσπαθεί επίσης εντέχνως  να ξεγελάσει τον εργαζόμενο πείθοντάς τον  ότι είναι δικαίωμά του η 6η ημέρα εργασία, προκείμενου να περάσει αναίμακτα τον δεινό αντεργατικό νόμο.

Τα γεγονότα όμως την  διαψεύδουν περίτρανα:

Αυτή τη στιγμή σε αρκετά κράτη της Ε.Ε. εφαρμόζουν πιλοτικά ή και μονιμότερα την εβδομάδα της τετραήμερης εργασίας χωρίς μείωση των αμοιβών των εργαζομένων.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας η ανεργία καλπάζει και παράλληλα αυξάνονται τα εργατικά ατυχήματα. Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των θυμάτων από εργατικά ατυχήματα καλπάζει και κανένας δεν τιμωρείται γι αυτό.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας κυβερνά η ανομία και η ατιμωρησία.

Πολύ σύντομα οι Έλληνες πολίτες  θα κληθούν να  επιλέξουν τους εκπροσώπους τους  για μια καλύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία  προϋποθέτει και μια καλύτερη Ελλάδα.

Αν τώρα δεν απαντήσουν με το μόνο όπλο που έχουν, την ψήφο τους, στην πιο αλαζονική και ανάλγητη κυβέρνηση που είδε αυτός ο τόπος από τη μεταπολίτευση, παρακάτω θα υπάρξουν χειρότερα που , μην αμφιβάλετε, έχουν ήδη μεθοδευθεί.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ για την εργατική πολιτική της χώρας είναι αταλάντευτη.

Ο κόσμος της εργασίας χρειάζεται σταθερό πλαίσιο προστασίας. Ο δαίμονας της ανεργίας, αντιμετωπίζεται με  μόνιμες, σταθερές,  καλοπληρωμένες δουλειές, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Μια  πανανθρώπινη αλήθεια που την γνωρίζει και ο τελευταίος άνθρωπος στον πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ραφαέλα Βατάκη Η ιστορία της κυρίας Δέσποινας, η μάχη της με την λευχαιμία, η πίστη της στον Άγιο Ταξιάρχη, η μεγάλη αγκαλιά...

ΧΙΟΣ

Ο Ναυτικός Όμιλος Χίου (ΝΟΧ), ένα ναυταθλητικό σωματείο με έδρα την Χίο, ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας του έργου ανακαίνισης και αναστήλωσης των αθλητικών...

ΧΙΟΣ

Τη Χίο επισκέφτηκε η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κα Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η οποία πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου τονίζοντας την κρισιμότητα των Ευρωεκλογών της 9ης...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

To μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, κ. Παντελή Βρουλή, για την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων των Σφαγών της Χίου Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, στον αιματοβαμμένο...

Advertisement