Το 77,90% έφτασε το ποσοστό εγκρίσεων των Σχεδίων Βελτίωσης για τη Χίο – Ποσοστό ρεκόρ για τη Χίο σε επίπεδο Περιφέρειας
Μία ρύθμιση – πάγιο αίτημα των αγροτών και κυρίως των μαστιχοπαραγωγών της Χίου ικανοποιήθηκε στον μέγιστο βαθμό, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του βουλευτή Χίου, κ. Νότη Μηταράκη, των θεσμικών φορέων και της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.
Συγκεκριμένα, μέχρι πρότινος στα Σχέδια Βελτίωσης, που αφορούν στην επιδότηση νέων και παλιών αγροτών παραγωγών για την δημιουργία καλύτερων συνθηκών παραγωγής, επιλέγονταν κατά μεγαλύτερο ποσοστό οι παραγωγοί από Λέσβο και Σάμο, με τους Χιώτες να μένουν αρκετές θέσεις πίσω στη μοριοδότηση και τελικά να μένουν «εκτός».
Το ποσοστό ρεκόρ που κατέλαβε το νησί μας, έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα τους Χιώτες μαστιχοπαραγωγούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και πολιτικών που λήφθηκαν τόσο σε κρατικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Αξίζει να αναφερθεί ότι για την θετική αυτή έκβαση χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν μία σειρά συναντήσεων και τηλεδιασκέψεων των θεσμικών φορέων με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών και τη διαμεσολάβηση του βουλευτή Χίου με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να προωθηθούν τα πάγια και δίκαια αιτήματα των Χιωτών αγροτών.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του, ο Πρόεδρος της ΕΜΧ, Γιώργος Τούμπος, από τους 51 υποβληθέντες φακέλους που κατατέθηκαν από την Ένωση επελέγησαν 45, ενώ αναμένεται η επανεξέταση των φακέλων με την προσδοκία να αγγίξει το ποσοστό το 100%.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΜΧ, Γιώργου Τούμπου: