Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Άσκηση «Υγρό Πυρ 2024» στην PetroGaz – Σε ετοιμότητα για ακόμα μία φορά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου

Την ευκαιρία να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά της είχε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χίου με την ετήσια περιοδική άσκηση πεδίου με την κωδική ονομασία «Υγρό Πυρ 2024» που διεξήχθη στις Eγκαταστάσεις της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε. στην περιοχή Λευκωνιά.

Σκοπός της άσκησης, σύμφωνα με τον Διοικητή της Π.Υ. Χίου, κ. Σταύρος Καπελαρίδης, ήταν κυρίως η συνεργασία των συναρμόδιων φορέων και η βελτίωση των όποιων λαθών, με την ευχή να μην χρειαστεί να επέμβει η Υπηρεσία σε ανάλογο πραγματικό συμβάν. Όπως δήλωσε, πρόκειται για μία σημαντική άσκηση στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης τόσο των νέων, όσο και των παλαιότερων υπαλλήλων της, προκειμένου να είναι πάντα σε ετοιμότητα και να γνωρίζουν πως πρέπει να ενεργούν σε ένα τέτοιο ή παρόμοιο περιστατικό.

Στην άσκηση συμμετείχαν, εκτός της Πυροσβεστικής, η Α.Δ Χίου – Τμήμα Τροχαίας Χίου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, το Ε.Κ.Α.Β Χίου, οι Πολιτικές Προστασίες Περιφέρειας και Δήμου Χίου, η 96ΑΔΤΕ, εκπρόσωποι της Δ/νσης Ανάπτυξης, Δ/νσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, του Τμήματος Περιβάλλοντος Π.Ε Χίου, της ΔΕΔΔΗΕ, της Χημικής Υπηρεσία Χίου και το ΑΣΠ Δ.Ε.Η Α.Ε.

Το σενάριο της άσκησης ήθελε την εκδήλωση πυρκαγιάς σε μία από τις δεξαμενές της PetroGaz αλλά και τον απεγκλωβισμό ενός εργαζόμενου, ο οποίος έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα με τη βοήθεια του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο».

Η επιχείρηση ήταν πραγματικά αληθοφανής και έδειξε σε μεγάλο βαθμό την ετοιμότητα των ανδρών του Σώματος, ενώ άριστη υπήρξε η συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με όλους τους εμπλεκόμενους.

Κατά τη λήξη της άσκησης ακολούθησε συζήτηση – αποτίμηση με τον Διοικητή της Π.Υ. Χίου να επισημαίνει ότι ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς όλα κύλησαν με βάση τους χρόνους που είχαν υπολογίσει: «Ήταν μία άσκηση που πήγε καλά, παρά από κάποιες μικρές λεπτομέρειες που θα τις συζητήσουμε εντός υπηρεσίας ώστε να τις διορθώσουμε», τόνισε.

Με τη σειρά του ο κ. Συμεών Σούτης, υπεύθυνος της PetroGaz επισήμανε τη σημαντικότητα αυτών των ασκήσεων καθώς με αυτόν τον τρόπο ελέγχεται ο συντονισμός και τα αντανακλαστικά της κάθε υπηρεσίας: «Τα μέσα πυρόσβεσης που διαθέτει η εγκάταστασή μας είναι πάντα σε ετοιμότητα. Δοκιμάζονται σε εβδομαδιαία βάση. Στόχος μας είναι τα προληπτικά μέτρα σε περίπτωση κάποιου πιθανού συμβάντος», κατέληξε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement