Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Xίος: «Κάτσε ν’ ακούσεις μια πενιά, πιες κι ένα ποτηράκι» – Μουσικοθεατρική παράσταση/αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο τραγούδι

Το Εκπολιτιστικό Σωματείο Καλλιμασιάς «Η Πρόοδος», σας προσκαλεί στη μουσικοθεατρική παράσταση – αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο τραγούδι και στην ιστορία του, με τίτλο «Κάτσε ν’ ακούσεις μια πενιά, πιες κι ένα ποτηράκι», το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 στις 20:00 στην αίθουσα της Προόδου στην Καλλιμασιά.

Πρόκειται για ένα ταξίδι  επί σκηνής στην ιστορία του ρεμπέτικου και στους πρωταγωνιστές του και παράλληλα ένα ταξίδι στη νεότερη ιστορία του τόπου μας.

Βρίσκουμε στους δρόμους της Αθήνας τα κουτσαβάκια, μπαίνουμε στους τεκέδες του Πειραιά, χορεύουμε στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, μπουκάρουμε στη ζούλα στα ζεϊμπέκικα της Τρούμπας. Οδηγούμαστε στη φυλακή κατά την περίοδο της δικτατορίας του Μεταξά και της απαγόρευσης του μπουζουκιού και του τραγουδιού και κλείνουμε με την κατοχή και την απελευθέρωση.

Συμμετέχουν η ορχήστρα των αδερφών Αυγουστίδη, πλειάδα ηθοποιών, χορωδία και ομάδα χορευτών του συλλόγου.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ: Μοστράρουν με τη σειρά: Κώστας Γαβρίλης, Παντελής Μονογιούδης, Μαρία Κουμελά, Κώστας Καλαμωτούσης, Μαίρη Κουζίμπα, Ελπίδα Δαλάτση, Στέλιος Κάρλος, Νώντας Κάρλος, Κοσμάς Μανές, Θοδωρής Μπογιατζής. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Μανώλης Περρίκος, Χαράλαμπος Γανιάρης, Γιάννης Στεφανίδης, Γιάννης Κοκολάκης.

ΧΟΡΩΔΙΑ: Το λαλούν τακίμι με τον Πέτρο Καρβούνη: Διονύσιος Βασιλόπουλος, Ανθούλα Βεζυριάνα, Μαρία Γαλανού, Αθηνά Θλιβίτη, Λεμονιά Κοκκώδη, Αγγελική Κωνσταντίνου, Στέλλα Μιλιδώνη, Αθηνά Μπογή, Διαμάντω Παντελούκα, Αθηνά Πυκνή, Χριστίνα Πυκνή, Αργυρώ Σγουρούδη, Θάλεια Στεφανίδη, Κατερίνα Συράκη, Ευαγγελία Τρύφωνα, Φίλιππος Τσιαντός, Ελένη Χαλκίτη.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ, τη διδασκαλία έχει η θεατρολόγος Ειρήνη Σταμούλη: Θεανώ Γαρβρίλη, Μαρία Γιαννούμη, Μαρία Γουβάκη, Κατερίνα Κουτσογιάννη, Αλέξανδρος Ντιέτσι, Βαλέρια Ντιέτσι,  Ίριδα Παναγάκη, Γιώργος Πιτσόλης, Αμέλια Σαχίνι, Ναταλία Χρονοπούλου.

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥΣ (χοροδιδασκαλία Γιώργος Παναγιωτίδης): Σταυρούλα Αλατσατιανού, Λεμονιά Κοκκώδη, Αφροδίτη Μανέ, Κλία Μπογιατζή, Ματθαίος Θλιβίτης, Κωνσταντίνος Καζάκας, Γιώργος Παναγιωτίδης, Γιώργος Σαρρής.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κοσμάς Μανές 

ΣΕΝΑΡΙΟ: Αγγελική Κωνσταντίνου, Μαρία Σταμούλη 

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γιάννης Γριμπαμπής 

ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιώργος Αυγουστίδης βιολί – τραγούδι, Μανώλης Αυγουστίδης λαούτο – τραγούδι, Γιώργος Φαραντάκης μπουζούκι.

ΕΠΙΕΛΕΙΑ ΗΧΟΥ: Γιώργος Φαραντάκης

Ευχαριστούμε τον Φάρο Βαρβασίου και το Ομήρειο για την παραχώρηση κοστουμιών από το βεστιάριο τους, το Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς, όλους όσους παραχώρησαν ρούχα και αντικείμενα για τις ανάγκες της παράστασης και το κομμωτήριο Μαρία Πελαντή για τις κομμώσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ERGOTRAK, μέλος του Ομίλου Σφακιανάκη και η DAF Trucks μας προσκαλούν να δούμε από κοντά και να οδηγήσουμε τα βραβευμένα φορτηγά New Generation...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο κιτ αμαξώματος Styling Specification της κορυφαίας έκδοσης του πολυτελούς SUV, τον έγχρωμο τόνο δίνουν λωρίδες που μοιάζουν με λέιζερ κάτω από τον εμπρός...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

Advertisement