Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: ΚΚΕ – “Τα ατυχήματα και δυστυχήματα των εργατών, είναι εργοδοτικά εγκλήματα”

Ανακοίνωση ΤΕ Χίου του ΚΚΕ για το θάνατο αλλιεργάτη στη ΦΟΡΚΥΣ

Εκφράζουμε την οργή και τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας προς την οικογένεια και τους συναδέλφους του Αιγύπτιου αλλιεργάτη που έχασε τη ζωή του την  ώρα της δουλειάς, στις ιχθυοκαλλιέργειες της ΦΟΡΚΥΣ. 

Πρόκειται για ένα νέο εργοδοτικό εργοδοτικό έγκλημα που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 19 Μάρτη όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο Αιγύπτιος εργάτης πνίγηκε, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαινε αναποδογύρισε και βούλιαξε.

Δεν είναι η κακιά η ώρα. Γίναμε μάρτυρες για μια ακόμη φορά ότι για τα κέρδη θυσιάζεται η ασφάλεια των εργατών. Μόνο το 2023 μετρήσαμε πάνω από 160 νεκρούς εργάτες από εργατικά ατυχήματα. Μπαίνουν στο ζύγι από τη μια η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων και από την άλλη το κέρδη των αφεντικών. Ξέρουμε καλά ότι μπορούν να ληφθούν εκείνα τα μέτρα προκειμένου να εργάζονται με ασφάλεια οι εργαζόμενοι, αλλά προτεραιότητα είναι να βγαίνει η δουλειά με το μικρότερο κόστος. Για αυτό συχνά δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και υπάρχει εντατικοποίηση της δουλειάς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για το νομικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν λύσει τα χέρια των εργοδοτών σιγοντάροντας την ασύδοτη δράση τους. Και όλα αυτά στο όνομα της “ανάπτυξης” και της προσέλκυσης επενδύσεων. Έχουν ευθύνη για την υποστελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών της επιθεώρησης, υγιεινής και ασφάλειας κλπ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεσα και χωρίς καθυστέρηση να διαλευκανθούν όλες οι αιτίες και οι συνθήκες του τραγικού περιστατικού με την διενέργεια των αναγκαίων ελέγχων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το δυστύχημα.

Οι εργαζόμενοι Έλληνες και μετανάστες δεν πρέπει να κάνουν βήμα πίσω από τις ανάγκες τους, να προτάξουν στην πάλη τους, τη δουλειά και τη ζωή με αξιοπρέπεια, για σύγχρονα μέτρα ασφάλειας και εργασιακά δικαιώματα. Να δυναμώσουν τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες κόντρα στην πολιτική του κόστους οφέλους. Αυτό έγινε πράξη στις 28 Φλεβάρη μέσα από την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, σε αυτό να δώσουμε και τις δυνάμεις μας, μπροστά στις απεργιακές μάχες στις 17 Απρίλη και 1 Μάη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement