Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: ΠΕΣ/ΝΑΤ – «Κάτω τα χέρια σας από τα λεφτά των παιδιών μας»

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου 

Συνάδελφοι Μάχιμοι και απόμαχοι, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την υγεία και την ασφάλιση, συνεχίζει να δείχνει το πραγματικό της προσωπείο, και το τι μας επιφυλάσσει για την συνέχεια.

Έτσι λοιπόν, στο υπουργείο εργασίας με αιφνιδιαστική ενέργεια υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου με την πολιτική κάλυψη της υπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, προσπαθούν με διάφορα «τερτίπια» να απαγορεύσουν την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων στους δικαιούχους Ναυτεργάτες και τις οικογένειες τους!!!

Το υπουργείο εργασίας, και οι «Σοφοί εγκέφαλοι» του, μεθοδεύουν την εκβιαστική τακτική της μη έγκρισης του προϋπολογισμού του ΕΛΟΕΝ(Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών), για την έναρξη καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων του 2024.

Εκβιάζουν για την καταβολή των επιδομάτων ότι πρέπει να υπογραφεί μνημόνιο, που θα καθιστά τα αποθεματικά του ΕΛΟΕΝ (που είναι πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ) υπό τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης!!!, στρουθοκαμηλίζοντας όπως είναι η πάγια τακτική τους, ότι τα χρήματα αυτά δεν μας ανήκουν.

Υπενθυμίζουμε σε αυτούς, στον κύριο Πρωθυπουργό αλλά και σύσσωμη την κυβέρνηση ότι τα αποθεματικά του ΕΛΟΕΝ, είναι από χρήματα που   παρακρατούνται μηνιαίως από τον μισθό των Ναυτεργατών και ένα ποσοστό καταβάλλεται από τους πλοιοκτήτες. Ουδεμία σχέση έχει το κράτος με τα χρήματα αυτά.

Να θυμίσουμε ότι έχει προηγηθεί η ληστεία 35.000.000 ευρώ με το PSI και η προσπάθεια για την απορρόφηση του ΕΛΟΕΝ από το ΝΑΤ. Θέλουν να στερήσουν τα οικογενειακά επιδόματα των παιδιών μας, προσπαθώντας με αυτά τα λεφτά να καλύψουν άλλα κενά του κρατικού προϋπολογισμού.

Η εχθρική πολιτική των Κυβερνήσεων συνεχίζεται ενάντια στους Ναυτεργάτες, σε εμάς που έχουμε προσφέρει τόσα πολλά στην Πατρίδα, σε εμάς που η Πατρίδα εξακολουθεί να προσφέρει τόσα λίγα.

Πρόκειται για την τελευταία πράξη ενός έργου, από την πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για την αφαίμαξη κάθε αποθεματικού αλλά και την ωμή παρέμβαση στην καταστατική λειτουργία της ΕΣΤΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αφορμή «πολέμου» για όλους τους Ναυτεργάτες. Τα χρήματα είναι των παιδιών μας και εκεί θα πηγαίνουν. Να είναι σίγουροι όλοι στην Κυβέρνηση από τον Πρωθυπουργό, την υπουργό Εργασίας και όσους λιγουρεύονται να βάλουν χέρι στον ΕΛΟΕΝ ότι θα τους κοπεί η όρεξη.

Η ημερομηνία έναρξης της καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων είναι η 21 Μάρτη. Το καλύτερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας, είναι να δοθεί άμεσα η έγκριση για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων των Ναυτεργατών.

Απαιτούμε από την ΠΝΟ και τα Ναυτεργατικά Σωματεία σε περίπτωση μη έναρξης καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων στην προκαθορισμένη ημερομηνία, να ξεκινήσει ο ανένδοτος αγώνας με επ’ αόριστον απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το κράτος δεν είχε και δεν έχει την παραμικρή συμμετοχή στα έσοδα του ΕΛΟΕΝ.

Κάτω τα Χέρια σας από την περιουσία των Ναυτεργατών, είναι χρήματα βγαλμένα με πόνο, αίμα και αρμυρό ιδρώτα, κάτι που φυσικά για όλους εσάς είναι άγνωστες λέξεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όπως είχαμε προαναγγείλει, η Alpine προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του νέου hot hatch μοντέλου της νέας ηλεκτρικής της εποχής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το συμβάν έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου (15/06) κοντά στην έξοδο της Αττικής Οδού για τη Λεωφόρο Κηφησίας, στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Τη...

ΧΙΟΣ

Για την αιφνιδιαστική αύξηση των λιμενικών τελών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου μίλησε στα τοπικά μέσα ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Χίου κ. Κώστας Μούνδρος,...

ΧΙΟΣ

Για το πώς διαμορφώνεται τη φετινή χρονιά η τιμή της μαστίχας, έπειτα από την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου στις 15 Ιουνίου...

Advertisement