Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

«Chios Climate Chance»: Κατάμεστη η αίθουσα του Ομηρείου για το συνέδριο Κλιματικής Αλλαγής

Σε μία κατάμεστη αίθουσα  διεξήχθη η τελετή έναρξης του συνέδριου στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ομάδας Ιδρυμάτων υπό τον τίτλο «Πρωτοβουλία ̓21», με θέμα την Κλιματική Αλλαγή, στο Πνευματικό Κέντρο Ομήρειο.

Στα πλαίσια των εν λόγῳ εκδηλώσεων, το Ίδρυμά «Μαρία Τσάκος» ανέλαβε σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ίδρυμα Γιάννη Λάτση, τη δημιουργία μιας Ψηφιακής Ακαδημίας ενημέρωσης των Ελλήνων σε θέματα απτόμενα της κλιματικής αλλαγής.

Στο συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Κικίλιας, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, η Απεσταλμένη του Πρωθυπουργού για την προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου και οι Βουλευτές της Χίου κ.κ. Νότης Μηταράκης και Σταύρος Μιχαηλίδης. Το Συνέδριο θα χαιρετίσουν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Καρδαμύλων, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος και η Πρόεδρος της HELMEPA κ. Σεμίραμις Παληού.

Η Γενική Διευθύντρια της HELMEPA κ. Όλγα Σταυροπούλου παρουσίασε την πρωτοβουλία CHIOS CLIMATE CHANCE, εξηγώντας στο ακροατήριο ότι πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην καλλιέργεια νοοτροπίας προαγωγικής ατομικών και συλλογικών δράσεων καθώς και στην υιοθέτηση καθημερινών συνηθειών για τον μετριασμό των φαινομένων κλιματικής αλλαγής.

Στο κύριο μέρος του Συνεδρίου, κατέθεσαν τις απόψεις τους η Γενική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση κ. Εύα Λιανού, με την υποστήριξη του οποίου επίσης υλοποιείται το πρόγραμμα CCC, ο καθηγητής του ΕΚ.ΠΑ. κ. Κωνσταντίνος Καρτάλης και ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά Γιάννης κ. Μανιάτης ως ειδικοί σε θέματα περιβάλλοντος και κλίματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο τίμησε  με την παρουσία του και χαιρέτησε ο Καπετάν Παναγιώτης Ν. Τσάκος, Ιδρυτής Ομώνυμου Ομίλου Εταιρειών και Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» ο οποίος ήρθε στο νησί ειδικώς για τον λόγο αυτό. Έπειτα, ακολούθησε συζήτηση με θέμα την κατανόηση της κλιματικής αλλαγής στη χώρα μας, όπου έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ, ο Διευθυντής Τμήματος Επιθεωρήσεων και Αξιολόγησης Πλοίων Ομίλου Εταιρειών Τσάκου κ. Αναστάσιος Καρτσιμαδάκης, η Καθηγήτρια Τμήματος Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών της Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου κ. Μαρία Λεκάκου  και η Αντιπρόεδρος της εταιρείας Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ και μέλος του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» κ. Ελένη Πολυχρονοπούλου, ενώ συντονίστρια ήταν η Δρ. Βάλια Αυγουστίδη, επικεφαλής του επιστημονικού τμήματος της HELMEPA. Οι τέσσερις συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους ο καθένας από τον δικό του επαγγελματικό χώρο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement