Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Επιστολή Βουλευτή Χίου Στ. Μιχαηλίδη προς Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Ο Βουλευτής Χίου Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με την οποία τον προσκαλεί στην Χίο προκειμένου εκ του σύνεγγυς να εξετασθεί η πορεία των έργων του Κρατικού Αερολιμένα Χίου και πως αυτά θα επανεκκινήσουν και επανενταχθούν σε ρεαλιστική τροχιά ολοκλήρωσης.

Aναλυτικά η επιστολή:

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών 

Κύριο Χρήστο Σταϊκούρα 

Θέμα: Κρατικός Αερολιμένας Χίου 

Κύριε Υπουργέ, 

Από τη συζήτηση στην Βουλή των επίκαιρων ερωτήσεώνμουτην 20 Οκτωβρίου 2023 και 2 Φεβρουαρίου τρέχοντος αναφορικάμε το θέμα αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα στηνεξέλιξητου έργου επέκτασης και βελτίωσης του Κρατικού ΑερολιμέναΧίου. 

Από τον αρχικό στρατηγικό σχεδιασμό επέκτασης τουαερολιμένα, ο οποίος προέβλεπε νέο κτίριο εξυπηρέτησηςεπιβατών έκτασης 5000 τ.μ., πίστα στάθμευσης αεροσκαφών15στρεμμάτων, χώρο στάθμευσης ιδιωτικών και επαγγελματικώνοχημάτων 7 στρεμμάτων, νέο πύργο ελέγχου, επέκτασηδιαδρόμου αποπροσγειώσεων κ.ά. εκτελείται με αργούς ρυθμούςμόνον η ανακαίνιση του υφιστάμενου σταθμού επιβατών. Ηεπέκταση του διαδρόμου εδώ και μήνες έχει σταματήσει μευλοποιημένο έργο περίπου 13%. 

Αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση στην εξέλιξητουόλουέργου έχει αποδεχθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείουόπωςπροέκυψε κατά τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων. 

Αγίων Αποστόλων 7, 821 31 Αγία Άννα Καπέλα, Χίος – τηλ.: 22710 24734, 22710 42716 Μητροπόλεως 1, 105 57 Αθήνα – τηλ.: 210 3243688 

e-mail: st.michailidis@parliament.gr

Η εικόνα που παρουσιάζει το εργοτάξιο αντίστοιχου έργουστοναερολιμένα του Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο επισκεφθήκατεπρόσφατα είναι τελείως διαφορετική και προκαλεί θλίψησυγκρίνοντάς το με την κατάσταση που επικρατεί στην ακριτικήΧίο με την ανοχή των υπηρεσιών του Υπουργείου στο οποίοπροΐσταστε. 

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κύριος ΝικόλαοςΤαχιάος συναισθανόμενος την απαράδεκτη κατάστασηπουεπικρατεί στο εργοτάξιο του Κρατικού Αερολιμένα Χίουδήλωσεκατά τη δευτερολογία του στην Βουλή, ότι τόσο εκείνος όσοκαιεσείς είστε πρόθυμοι να επισκεφθείτε την Χίο προκειμένουνασχηματίσετε ιδία άποψη αλλά και να δρομολογήσετε λύσεις ώστεοι εργασίες για την επέκταση και βελτίωση τουκρατικούαερολιμένα επιτέλους να προχωρήσουν όπως προέβλεπε το αρχικόσχέδιο ανάπτυξης. 

Η Χίος, το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και ασπίδαστα ανατολικά σύνορα της Χώρας μας επιβάλλεται νααποκτήσειτο αεροδρόμιο που της αξίζει για επαρκή και πολιτισμένηεξυπηρέτηση των κατοίκων, των επισκεπτών αλλά και γιατηνπρόοδο και ανάπτυξή της. 

Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ενώ το ένα μετά το άλλοτααεροδρόμια των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτηςαναβαθμίζονται, στη Χίο και ενώ έχουν ήδη καταβληθεί δεκάδεςεκατομμύρια για απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών για την επέκτασητου διαδρόμου και την κατασκευή κατάλληλων υποδομών, τοέργονα υποβαθμίζεται, να αλλάζει ο σχεδιασμός ανάπτυξής τουκαιπαράλληλα τα ελάχιστα που έχουν ξεκινήσει ναμηνολοκληρώνονται. 

Αγίων Αποστόλων 7, 821 31 Αγία Άννα Καπέλα, Χίος – τηλ.: 22710 24734, 22710 42716 Μητροπόλεως 1, 105 57 Αθήνα – τηλ.: 210 3243688 

e-mail: st.michailidis@parliament.gr

Κύριε Υπουργέ, 

Την ευθύνη εποπτείας και ολοκλήρωσης δύο τεράστιαςσημασίας για τη Χίο έργα έχει το Υπουργείο ΥποδομώνκαιΜεταφορών, τον κρατικό αερολιμένα και το φράγμα«κόρηςγεφύρι» και στα δύο είναι ολοφάνερη η υστέρησηστηνολοκλήρωσή τους. 

Οι διαδικασίες και τα «μπρος πίσω» για την κατασκευήαυτώντων έργων και επιτέλους την παράδοσή τους στην χιώτικηκοινωνία διαρκεί δεκαετίες και αυτό έχει ως αποτέλεσματηνυστέρηση στην ανάπτυξη όλων των παραγωγικώνδραστηριοτήτων αλλά και στην καθημερινότητα και τηνποιότητα της ζωής των πολιτών. 

Κύριε Υπουργέ, 

Τούτων δοθέντων, σας παρακαλώ να επισκεφτείτε τηνΧίοειδυνατόν άμεσα προκειμένου εκ του σύνεγγυς να εξετασθεί ηπορεία των έργων και πως αυτά θα επανεκκινήσουνκαιεπανενταχθούν σε ρεαλιστική τροχιά ολοκλήρωσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΧΙΟΣ

Ο Παγχιακος Εκπολιτιστικός Συλλογος Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, θα ήθελε να ευχηθεί θερμές ευχες για το Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!! Το Άγιο Πνεύμα...

Advertisement