Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: ΣΕΙΥΧ – «Φτάνει πια! Αυξήσεις στους μισθούς & συλλογικές συμβάσεις να καλύπτουν τις ανάγκες μας»

Όλοι και όλες την Παρασκευή 15/12/2023 – 18:00 είσοδο Απλωταριάς

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των σωματείων του νησιού ενάντια στον άγριο αντιλαϊκό προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2023 στην είσοδο της Απλωταριάς στις 18:00.

Για άλλη  μια χρονιά η κυβέρνηση φέρνει έναν προϋπολογισμό που βάζει φωτιά στις τσέπες στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, στους εργαζόμενους, στους μικρούς επαγγελματίες και στους φτωχούς αγρότες. Από την άλλη μπουκώνει με ζεστό χρήμα και φοροαπαλλαγές τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και δίνει δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟϊκές πολεμικές δαπάνες.

Ο προϋπολογισμός για το 2024 προβλέπει 6,2 δισ. παραπάνω φόρους και συνολικά 62,9 δισ. ευρώ! Εκτίναξη των εσόδων από τον ΦΠΑ στα 24,3 δισ. ευρώ, από 22,1 δισ. που προέβλεπε ο προηγούμενος του 2023! Αντιθέτως, οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν πολλούς μποναμάδες μέσα στο 2024. 12,1 δισ. ευρώ «ζεστό» χρήμα μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (8,5 δισ.) και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (3,6 δισ.). Νέες φοροαπαλλαγές, όπως αυτές για την «αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας της κεφαλαιαγοράς με σημαντικά επενδυτικά και φορολογικά κίνητρα».

Με τα πρωτογενή πλεονάσματα να επιστρέφουν, προβλέπονται ακόμα πιο αυξημένα έσοδα από τα οποία το 95% θα μαζευτεί ξανά από τα λαϊκά στρώματα και μόλις το 5% από όσους έκαναν πάρτι κερδοφορίας τη χρονιά που φεύγει!

Η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης εξανεμίζει το μισθό μας από τα μισά του μήνα, τα ενοίκια αυξάνονται συνεχώς, το σουπερμάρκετ γίνεται εφιάλτης, το ρεύμα και τα καύσιμα γίνονται πονοκέφαλος όσο προχωράει ο χειμώνας.

Δεν μπορούμε να κόψουμε άλλο φαγητό και θέρμανση.

Δίνουμε συνέχεια στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος ενάντια στον άδικο φορολογικό νόμο, ενάντια στις σχεδιαζόμενες απολύσεις των επικουρικών υγειονομικών, στους αγώνες για να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του εισοδήματός μας!

Απαιτούμε:

  1. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς με επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Αναδρομική επαναφορά των τριετιών για όλους τους εργαζόμενους.
  2. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  3. Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.
  4. Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία και όπου αλλού προστάζουν τα ΕυρωΝατοϊκά γεράκια.
  5. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού που να καλύπτουν το 100% των αναγκών.
  6. Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement