Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Άσκηση Πυρκαγιάς «Πανεπιστήμιο Αιγαίου 2023»: Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου

Με επιτυχία η ολοκλήρωση της άσκησης πυρκαγιάς και οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης καθηγητών και φοιτητών με την κωδική ονομασία «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ 2023».

Την ευκαιρία να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά της είχε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, καθώς και η ομάδα πυρασφάλειας του Πανεπιστημίου με την άσκηση πυρκαγιάς «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ 2023». Το σενάριο της συγκεκριμένης άσκησης προέβλεπε την εκδήλωση πυρκαγιάς στο «Μιχάλειο Κτίριο» του Πανεπιστημίου Αιγαίου με εγκλωβισμό και τραυματισμό 2 ατόμων και την γρήγορη ασφαλή εκκένωση του κτιρίου από τους καθηγητές και τους φοιτητές.

Σκοπός της άσκησης, ήταν κυρίως η συνεργασία των συναρμόδιων φορέων και η βελτίωση των όποιων λαθών, με την ευχή να μην χρειαστεί να επέμβει η Υπηρεσία σε ανάλογο πραγματικό συμβάν. Όπως δήλωσε, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου κ. Κωνσταντίνος Τοκαλάκης, πρόκειται για μία σημαντική άσκηση στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για σχολεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα προκειμένου να είναι πάντα σε ετοιμότητα και να γνωρίζουν πως πρέπει να ενεργούν σε ένα τέτοιο ή παρόμοιο περιστατικό.

Στην άσκηση συμμετείχαν, εκτός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου και της Περιφέρειας, Πυροσβεστική, Αστυνομία και το Ε.Κ.Α.Β Χίου: «Η άσκηση πυρκαγιάς στόχευε στην αφύπνιση, γνώση, ετοιμότητα, δοκιμή και εξέταση των εμπλεκόμενων φορέων/υπηρεσιών, αλλά και εθελοντικών ομάδων», υπογραμμίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ελέγχουν τον μηχανισμό τους, σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών πυρκαγιάς.

Κλείνοντας, σημείωσε πως μέσα από την άσκηση μέτρησαν και αξιολόγησαν τον χρόνο που απαιτήθηκε για την αποτελεσματική υλοποίηση του μέτρου της οργανωμένης απομάκρυνσης, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, ενώ παράλληλα καταγράφηκαν όλες οι αδυναμίες και οι δυσκολίες που προέκυψαν κατά την οργάνωση και υλοποίηση της δράσης και συζητήθηκαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν με κατάλληλα μετρά.

«Οι ασκήσεις συμβάλουν αποτελεσματικά στην βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της συνεργασίας και της επικοινωνίας των εμπλεκομένων φορέων, αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», κατέληξε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement