Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: «Εξερευνώντας το μέλλον μας – το λαϊκό παραμύθι ως εργαλείο επαγγελματικής ετοιμότητας και αυτογνωσίας»

Διήμερο εργαστήριο για ενήλικες που ασχολούνται με έφηβους και νέους (εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους σε φορείς που σχετίζονται με εφήβους ή νεαρούς ενήλικες)

Διάχυση της εμπειρίας από το πρόγραμμα Erasmus+Probing Our Fortune – Career Preparedness and Life Navigation with Folktales που υλοποιήθηκε από το φορέα: «Active Citizens Partnership» (Συνεργασία Ενεργών Πολιτών)

Χώρος: Φωτογραφική Λέσχη Χίου, Ψυχάρη 18, Χίος

Ημέρες και ώρες:  Σάββατο, 9/12, 10.30-14.00 και 16.00-19.00

Κυριακή, 10/12, 10.30-14.00

Δωρεάν συμμετοχή με τήρηση σειράς προτεραιότητας, η οποία θα προκύπτει από την ημέρα και ώρα υποβολής του αιτήματος συμμετοχής των ενδιαφερομένων στην ακόλουθη φόρμα: 

https://docs.google.com/forms/d/1sF5CY5ezZFNJ2NMxOKpqrm5QSApoWrxAE2XFh5u0JaQ/edit

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ:

Το Σάββατο, 9 και την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023, στο χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου, στην οδό Ψυχάρη 18, θα διεξαχθεί δεκάωρο εργαστήριο, σε τρεις ενότητες, με τίτλο: «Εξερευνώντας το μέλλον μας-το λαϊκό παραμύθι ως εργαλείο επαγγελματικής ετοιμότητας και αυτογνωσίας».  

Το εργαστήριο θα συντονίσουν οι: Καλλιόπη Λιαδή, εικαστικός-αφηγήτρια, Μαρία Νανάκη, εκπαιδευτικός Π/θμιας Εκπ/σης, Ευφροσύνη Πάτρα, μουσικοθεραπεύτρια–εκπαιδευτικός Δ/θμιας Εκπ/σης, Στέλλα Τσιροπινά, φιλόλογος-λαογράφος, οι οποίες έχουν ήδη παρακολουθήσει το σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  Erasmus Plus, Probing Our Fortune – Career Preparedness and Life Navigation with Folktales, εκπροσωπώντας την Ελληνική συμμετοχή, τον Απρίλιο του 2023, στο Παλέρμο, μέσω του φορέα Active Citizens Partnership (Συνεργασία Ενεργών Πολιτών)

Οι συντονίστριες του εργαστηρίου στη Χίο θα μεταφέρουν την αποκτημένη από το πρόγραμμα εμπειρία τους, παρουσιάζοντας τον τρόπο προσέγγισης τριών λαϊκών παραμυθιών με στόχο οι μέθοδοι αυτές να αξιοποιηθούν από ενήλικες που εργάζονται με έφηβους και νέους. 

Το εργαστήριο θα είναι βιωματικό, με κατάλληλες ασκήσεις και τεχνικές που η αξιοποίηση τους θα μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο βελτίωσης της δυνατότητας των νέων να γνωρίζουν τον εαυτό τους και να αναγνωρίζουν τις δεξιότητές τους, με στόχο τη συνειδητή λήψη αποφάσεων για το επαγγελματικό μέλλον τους.   

Η εργασία με λαϊκά παραμύθια είναι μια καλή μέθοδος καθοδήγησης για όσους εργάζονται ή βρίσκονται κοντά σε έφηβους και νέους ενήλικες. Και αυτό γιατί, καθώς τα λαϊκά παραμύθια συνδέονταν με τη ζωή των ανθρώπων επί αιώνες, περιέχουν ιστορίες και περιπέτειες ενηλικίωσης και ωρίμανσης, ανάληψης ευθυνών, αντιμετώπισης και λύσης προβλημάτων και επιλογών που, κατ΄ αναλογία, θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή στους νέους ανθρώπους και στα πρώτα βήματα τους στην αγορά εργασίας, έξω από το οικείο τους περιβάλλον. 

Σε αυτές και αυτούς που θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο (15 άτομα ως ανώτατος αριθμός) θα δοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις συμμετοχής από το φορέα διοργάνωσης του εργαστηρίου: Active Citizens Partnership (Συνεργασία Ενεργών Πολιτών). 

Επικοινωνία στο email: paramythiaChios@gmail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement